Eğlence

Sony SmartEyeglass Attach! konseptini videoyla anlattı

sony-smarteyeglass-attach-160215

Google Glass’ın geleceğindeki belirsizlik, Sony’yi pek etkilemişe benzemiyor. Henüz ortaya çıkmamış akıllı gözlük pazarına büyük bir güven duyduğu veya Google’ın başarısızlığından cesaret aldığı düşünülen Sony, bu pazara SmartEyeglass Attach! ile farklı bir açıdan yaklaşmayı planlıyor. Şirketin bu konudaki en büyük kozu ise Google’ın ihmal ettiği esneklik unsuru olacak gibi gözüküyor.

Sony SmartEyeglass Attach!’in, Google Glass gibi tam bir gözlük formatında tasarlandığını söylemek pek mümkün değil. Tüm gözlüklere monte edilebilen bir ekran formatında olan SmartEyeglass Attach!, dürbünlere bile yerleştirilebiliyor.

Bir ekran modülü olarak tanımlanabilecek SmartEyeglass Attach!’in işleyiş mantığı ise Sony tarafından yayınlanan bir vidoda görülüyor. Uygulama bazında Google Glass ile benzer şeyler vadeden Sony SmartEyeglass Attach!, bazı alanlarda ön plana çıkıyor. Örneğin spor konusunda Sony’nin akıllı gözlük çözümü golf ve tenis uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Şirket SmartEyeglass Attach!’in hangi işletim sistemini kullanacağı konusunda bir açıklama yapmasa da, en azından videoda tercihin Android’de yana kullanıldığı görülüyor.

Konsept videosunda Sony, SmartEyeglass Attach!’in donanım özelliklerine odaklandığı görülüyor. Küçük bir alana çok fazla teknoloji sığdırdığına dikkat çeken şirket, bu konuda ortaya oldukça iyi bir iş çıkarmışa benziyor. İvmeölçer, pusula, dokunma sensörü barındıran 0.23 inç ekran, kullanıcılara 600 x 400 piksel çözünürlük sunuyor. 800 cd/m2 parlaklık ve 10000:1 kontrast oranının da dış mekanlarda yeterli bir görüş sağlaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER