Teknoloji

Sony sinemayı 4K kalitesiyle evlere taşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-VPL-VW1100ES

4K çözünürlüğündeki görüntülerin daha çok kişi tarafından izlenebilmesi ve kaydedilmesi için önemli yatırımlar yapan Sony, bu alanda önemli bir adım daha attı. Şirket doğal 4K kalitesinde görüntü sağlayan Ev Sineması projektörlerini, Full HD ve 3D projektörleriyle birlikte görücüye çıkardı.

Sony 4K, Full HD ve 3D Ev Sineması projektörleriyle oturma odalarında yeni bir dünyanın kapılarını açmanın peşinde olduğunu belirtirken, piyasada elektronik piksel iyileştirmesi olmadan kayıpsız 4K doğal çözünürlük sunan tek marka olduğunu vurgulamayı ihmal etmiyor. Şirketin 4K Ev Sineması projektörleri Full HD’nin dört katından fazla bir çözünürlük sağlıyor.

Yeni Ev Sineması projektörlerinin tanıtımı için düzenlenen etkinlikte konuşan Sony Eurasia Görüntüleme ve Görsel İletişim Kanal Satış Müdürü Emre Fırıncıoğlu, Sony Ev Sineması projektörlerinin en yüksek görüntü kalitesi ve performansı sunmak için en gelişmiş teknolojiden faydalandığını dile getirdi. Ev Sineması projektörlerini tüketicilere daima daha iyisini sunma vizyonuyla geliştirdiklerini ifade eden Fırıncıoğlu, tüm Ev Sineması projektörlerinin filmlere hayat verecek teknolojilerle donatıldığını belirtti. Fırıncıoğlu farklı bütçelere ve evin her odasına uygun seçenekler sunduklarını da sözlerine ekledi.

Sony-projektor-051114

Şirketin en iyi 4K projektörü olarak lanse edilen VPL-VW1100ES, 4096 x 2160 çözünürlükte görüntü kalitesi, muazzam 1.000.000:1 kontrast oranı ve 2000 lümen parlaklık sunuyor. Bir alt model olarak tanımlanabilecek VPL-VW500E ise 200.000:1 kontrast oranı ve 1700 lümen parlaklık seviyesiyle orta büyüklükteki odalar için uygun bir seçim olarak gösteriliyor. Fiyatları oldukça yüksek olan bu iki 4K projektöre, Full HD modeller VPL-HW55ES Full HD 3D ve VPL-HW40ES Full HD 3D eşlik ediyor. Sony Ev Sineması projektörü kadrosunu VPL-FHZ700L ve VPL-FHZ55 lazer projektör modelleriyle tamamlıyor. Şirketin sunduğu projektörlerin fiyatı ise yaklaşık 7 bin TL ile 60 bin TL arasında değişiyor.

İLGİLİ HABERLER