Teknoloji

Sony Share Play PlayStation 4 2.0 yazılım güncellemesiyle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-playstation-4-dualshock-00007

Sony Gamescom 2014’te PlayStation 4 konsolu için çok yakında çıkacak 2.0 Sistem Yazılımının bir parçası olan Share Play ile ilgili detayları açıkladı. Share Play, PlayStation Network’ün paralı servisi olan PS Plus oyuncularına arkadaşlarıyla oyun oynama fırsatı sunuyor. Servisin farkı birlikte oyun oynamak istediğiniz kişinin sizde olan oyuna sahip olmamasıyla birlikte ortaya çıkıyor. Share Play sayesinde arkadaşınız, sizdeki oyunu indirme ihtiyacı duymadan, sizinle birlikte oyun oynayabiliyor.

Sony’nin belirttiğine göre, Share Play PS Plus üyelerine oyun oynamak için herhangi bir arkadaşa davet gönderme, ayrıca herhangi bir PS Plus üyesini birlikte veya karşılıklı oyun oynamak için davet etme fırsatı sunuyor. Sony’nin Gamescom 2014 ile ilgili olarak yayınladığı blog yazısında Share Play’in “sanal koltuk” gibi düşünülebileceğini belirtiyor. PlayStation 4 bir arkadaşınıza birlikte oyun oynamak için davet gönderme, arkadaşınızda o oyunun bir kopyası olmasa bile birlikte aynı oyunu oynama fırsatı veriyor.

Share Play sayesinde bir arkadaşınıza oyunda size yardımcı olması, yol göstermesi için davet gönderebilir, kontrolü ona verebilirsiniz. Buna ek olarak ekran paylaşımı da yapılabilecek. Share Play önümüzdeki sonbaharda çıkacak PlayStation 4 Sistem Yazılımı 2.0 güncellemesiyle birlikte gelecek. Ayrıca Sony 2.0 Sistem Yazılımının oyunculara oyun videolarını YouTube’a yükleme ve paylaşma imkanı da vereceğini tekrarladı.

Sony ilerleyen zamanlarda Sistem Yazılımı 2.0 güncellemesiyle ilgili daha fazla detay paylaşacağını da kaydetti.

İLGİLİ HABERLER