Teknoloji

Sony Samsung ile kurduğu S-LCD girişiminden ayrılmanın planlarını yapıyor

Sony ve Samsung ikilisinin oluşturduğu S-LCD adlı LCD girişimi 2004 yılından beri faaliyet gösteriyordu. Bu girişimde Samsung’un yüzde 51, Sony’nin ise yüzde 49’luk payı bulunuyordu. Sony’nin TV bölümünde artan zararlarının bir sonucu olarak Japon şirketin bu ortak girişimden ayrılabileceği konuşuluyor.

Sony’nin aralarında CMI ve AUO’nun da bulunduğu diğer büyük LCD panel üreticilerinden yararlanmak adına S-LCD girişimini bırakabileceği kaynaklar tarafından dile getiriliyor. Kaynaklar Sony ve Samsung ikilisinin ayrılmayı konuştuğunu ve Japon şirketin ortaklıktan ayrılışının 2011 sonuna kadar gerçekleşeceğini belirtiyor. S-LCD oluşumu kurulduğundan beri Sony’nin toplam altı milyar dolar zarar ettiği iddia ediliyor.

Sony küresel TV pazarında Samsung’un arkasından ikinci sırada geliyor, LG ise üçüncü sırada. Sony özellikle TV pazarının beklenenden daha fazla sallantıda olduğu anavatanı Japonya’da kötü etkilendi. Japonya’daki TV sevkiyatlarının 2012 yılında 13 milyon seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu, ancak daha sonra bu beklenti güncellendi ve 7 milyona düşürüldü. Bu arada S-LCD’nin ürettiği Super LCD ekranlarının genellikle HTC tarafından AMOLED ekranlara rakip olarak kullanıldığını görmek de ilginç. Bu S-LCD ekranlarının Sony’nin gidişiyle birlikte nasıl bir seyir izleyeceği de ayrı bir merak konusu.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER