Teknoloji

Sony RX100 Mark V hızlı odaklama yeteneğiyle dikkat çekiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony rx100 mark vSony, popüler RX100 kompakt kamera serisine yeni bir model daha ekledi. Serinin en tepesine yerleşen Mark V, seleflerinden daha hızlı bir otomatik odaklama yeteneğine sahip olmasıyla dikkat çekmeyi başarıyor. Cihazın 1 inç Exmor RS CMOS sensörü 20.1 megapiksel çözünürlüğe ve 24-70 mm. f/1.8-2.8 diyafram aralıklı lense sahip. Sony’nin en yeni hızlı ve hibrit otomatik odaklama sistemini barındıran kameranın fiyat etiketinde 1000 dolar yazacak.

Sony RX100 Mark V görüntüsü itibarıyla seleflerinden farklı bir yerde durmuyor. Halen bir ceket cebine sığabilecek kadar kompakt olan kamera, aynı açılabilen vizör ve LCD ekranı barındırıyor. Daha önceki modellerde bulunan lens etrafındaki kontrol halkası da varlığını koruyor.

sony-rx100-mark-v-071016-2Sony yeni kamerasında gelişen performansın üstünde durmayı tercih ediyor. Yeni odak sisteminin geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen RX100 Mark IV’ten daha gelişmiş olduğunu vurgulayan şirket, otomatik odaklama performansının DSLR kameralarla aynı olduğunu belirtiyor. Tam çözünürlükte saniyede 24 kare yakalayabilen Sony RX100 Mark V, bunu hem JPEG hem de RAW dosyalarında gerçekleştirebiliyor.

Sony RX100 Mark V 4K video kaydı da yapabiliyor

Sony’nin yeni kompakt kamerasıyla 4K video kaydı da yapılabiliyor. 100Mbps’de gerçekleştirilen kayıt işlemine ek olarak, kullanıcılara Picture Profile ve S-Log2 / S-Gamut gibi profesyonel özelliklere erişim fırsatı da veriliyor.

İLGİLİ HABERLER