Teknoloji

Sony Crunchyroll ve ev sinema içeriklerini Rusya’dan çekti

sony rusya crunchyroll

Sony Pictures Entertainment (SPE, Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok gibi filmlerin ev sinema sürümlerini durdurarak ve anime içerik akış hizmeti Crunchyroll’a erişimi geçici olarak engelleyerek Rusya’daki tüm operasyonlarını askıya aldı. Bu hamleye dahil olacak biçimde, ülkedeki tüm TV dağıtım anlaşmalarını da duraklatacak.

SPE CEO’su Tony Vinciquerra, çalışanlara gönderilmiş bir e-posta iletisinde, “Dünya çapında, Rusya’daki ticari faaliyetlerine ara vermiş olan ve Ukrayna ile çevresindeki bölgede sürmekte olan insani yardım çabalarını destekleyen birçok işletmenin yanındayız.” dedi. “Ayrıca, ‘Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok’ ve gelecekteki tüm televizyon dağıtım anlaşmaları dahil olmak üzere planlanan ev eğlencesi sürümlerimizi durdurduk. Ve daha bu sabah Crunchyroll, Rusya’daki anime yayın hizmetini askıya aldı.” ifadelerini kullandı.

Anime akış hizmeti Funimation’ın sahibi olan Sony, geçen ağustos ayında Crunchyroll’u satın aldı ve daha sonra her iki hizmeti birleştireceğini duyurdu. ComicBook.com tarafından belirtildiği gibi, Crunchyroll’un Rusça web sitesindeki mesajda Rusya’daki çalışmalarını askıya almak zorunda olduğunu belirten bir ifade yer alıyor ve hizmet ülkede kapanırken kullanıcılardan abonelikleri için ücret alınmayacağı belirtiliyor. Funimation, Rusya’da zaten hizmet vermiyordu.

Sony, Morbius‘u ve gelecekte vizyona girecek diğer filmleri geçen ay Rusya’dan çekmişti. Ayrıca Sony’nin sahibi olduğu PlayStation bu haftanın başlarında ülkeye yapılan tüm satışları ve sevkiyatları askıya aldı. Sony’nin müzik bölümü de, perşembe günü Rusya’daki operasyonlarını kapattığını duyurdu.

Sony’ye ek olarak, televizyon, film ve oyunları kapsayan eğlence devleri, Warner Bros., Disney, Paramount, Universal, Netflix ve birkaç büyük oyun şirketi de dahil olmak üzere Rusya’daki satış ve hizmetlerini durdurdu.

İLGİLİ HABERLER