Teknoloji

Yenilenen Sony Reader sadece üç dakikalık bir şarjla tüm kitabı okumayı mümkün kılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

IFA 2013’e son derece kalabalık bir kadroyla gelen Sony, bu kadroda yeni cihazlar dışında yenilediği mevcut ürünlerine de yer verdi. Bu yenilenen cihazlardan birisi de şirketin elektronik okuyucusu Sony Reader oldu. Hızlı şarj teknolojisiyle güncellenen cihaz artık üç dakikalık bir şarjın ardından bir e-kitabın tamamının okunmasını mümkün kılıyor.

sony-reader-050913

Sony Reader’ın yeni özellikleri arasında tasarıma eklenen koruycu kapak da yer alıyor. iPad için hazırlanan akıllı kılıflara benzer bir yapıda olan bu kapak kaldırıldığı zaman Reader çalışır vaziyete gelirken, kapatıldığı zaman cihaz kendisini kapatıyor. Fiziki bir güç düğmesi barındırmayan cihazda bu işlevi koruyucu kapak yerine getiriyor.

Sony’den yapılan açıklamada cihazda bulunan 1024 x 758 piksel çözünürlüğündeki E Ink ekranın şu ana kadar şirketin bir elektronik okuyucuda kullandığı en yüksek çözünürlüklü ekran olduğu belirtilirken, ileri sayfa yenileme teknolojisinin de daha öncekinden daha pürüzsüz bir deneyim sağlamayı mümkün kıldığı ifade edildi. Titreşimsiz dört saatlik sayfa çevirme vadeden elektronik okuyucuda sayfalar düğmeleri kullanarak veya ekran üzerinde kaydırma yaparak çevirilebiliyor.

600 sayfalık bir kitabı 3 dakikalık bir şarjla okumayı mümkün kılan cihaz, tam dolumla iki ay boyunca düzenli bir okuma eylemi gerçekleştirilmesini sağlıyor. Amazon’un elektronik okuyucusu ikinci nesil Kindle Paperwhite’ın aksine öne veya arkaya monte ışıklandırma barındırmayan cihaz, ePub, PDF, TXT ve Rusya’da kullanılan FB2 gibi e-kitap dosya formatlarını ve JPEG, GIF, BMP, PNG gibi resim formatlarını destekliyor. 2 GB’lık dahili hafızaya ortalama 1200 kitap sığdırılırken, microSD kart yardımıyla bu kapasite genişletilebiliyor. Bu ay içinde Avrupa’da satışa sunulacak olan yeni Sony Reader’ın fiyatı şimdilik açıklanmadı.

İlgili >> Sony

İLGİLİ HABERLER