Teknoloji

Sony, Raspberry Pi ile yapay zekâ teknolojisini genişletiyor

raspberry pi 4

Sony’nin yarı iletken bölümü, yapay zekâ (AI) teknolojisini daha geniş bir pazara yaymak amacıyla Raspberry Pi’ye “stratejik yatırım” yapacağını duyurdu. Bu iş birliği sayesinde Raspberry Pi kullanıcıları, Aitrios adlı yüzey bilgi işlem (üzerinde çip) AI platformunu kullanarak yüz tanıma gibi görüntü algılama işlevlerine yönelik geliştirme çalışmalarına erişim sağlayabilecekler.

Sony Yarı İletken Çözümleri Başkanı ve CEO’su Terushi Shimizu, “Raspberry Pi Ltd. ile ortaklık kurarak, kenar AI cihazlarımızı kullanarak benzersiz ve çeşitli çözümlerin geliştirilmesini destekleyen Aitrios platformumuzu Raspberry Pi kullanıcı ve geliştirici topluluğuna sunmaktan ve eşsiz bir geliştirme deneyimi sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Raspberry Pi 4 ve şirketin diğer cihazları, kullanıcılara küçük bir form faktöründe PC seviyesinde güç sunuyor. Başlangıçta robotik, kodlama ve daha fazlasını öğretmek için bir eğitim platformu olarak tasarlanan Raspberry Pi, IoT (Nesnelerin İnterneti) ve diğer cihazların prototipleştirilmesine yönelik olarak programcılar ve kodlayıcılar arasında popüler hale geldi.

Sony’nin Aitrios platformunun eklenmesi, Raspberry Pi’yi daha da kullanışlı hâle getirebilir. Bulut AI’nin aksine, Aitrios yüzey bilgi işlemle (üzerinde çip) çalışarak gecikmeyi azaltır. Ayrıca Sony, platformu gözetim, güvenlik ve daha fazlası gibi alanlarda kullanmayı öneriyor. Özel olarak hazırlanmış bir web sitesinde belirtilen örnekler arasında envanter izleme ve saklama, müşteri sayma, plaka tanıma ve “detaylı çalışan analizi” bulunuyor. Sony, verilerin sadece çipte analiz edilerek gizliliği koruduğunu ve yalnızca metaverilerin buluta gönderildiğini belirtiyor.

Sony, şirketin ifadesine göre Raspberry Pi ile “uzun süredir değerli bir stratejik ortak” olarak çalışmaktadır. Sony, kısa süre önce otofokus özellikli görüntüleme çipleri sağladı ve Raspberry Pi’nin şirketin ilk dönemlerinde İngiltere’deki üretim tesisini hızlandırmasına yardımcı oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER