Teknoloji

Sony, Taşınabilir PlayStation’ı Duyurdu: PS5 Deneyimi Sony Q ile Cebinize Geliyor

sony q handheld

Oyun endüstrisinde dev bir adım atıldı. Sony, PlayStation oyunlarınızı taşınabilir hale getirecek bir el konsolu üzerinde çalıştığını resmi olarak doğruladı. Bu merakla beklenen yeni ürün, çarşamba günü düzenlenen PlayStation Showcase‘de duyuruldu ve “Project Q” ismi verildi.

PlayStation’ın üst düzey yöneticisi Jim Ryan, Project Q’nun PS5 konsolunuzdan herhangi bir oyunu Wi-Fi üzerinden Remote Play ile yayınlayabilen özel bir cihaz olduğunu belirtti. Ayrıca, 8 inç HD ekran ve DualSense kablosuz kontrolörün tüm özelliklerini ve düğmelerini içeren bu cihaz, kullanıcılarına etkileyici bir oyun deneyimi sunuyor.

Project Q’nun LCD ekranı, oyunları Wi-Fi üzerinden en fazla 1080p çözünürlük ve 60 fps hızında çalıştırabiliyor. Sony’nin açıklamasına göre, bu taşınabilir konsol, DualSense’in adaptif tetikleyicileri ve haptik geri bildirim özelliklerini de içeriyor. Sony Q El Konsolu’nun bu yıl içerisinde piyasaya sürülmesi planlanıyor, ancak Sony, yeni cihazın kesin çıkış tarihi veya fiyatı hakkında henüz bir bilgi vermedi.

Sony’nin sunuşunda belirtilen küçük bir not, Q üzerinde oynanan oyunların bir PlayStation 5 konsolunda yüklü olması gerektiğini belirtiyor. Bu durum, Q’nun aslen kendi PS5 konsolunuz için bir eklenti olarak tasarlandığını ve oyunları doğrudan, bir Steam Deck veya telefon veya bulut üzerinden akışla oynatmaya yönelik bir cihaz olmadığını gösteriyor.

Ancak, Sony bulut oyun hizmeti sağlayan önde gelen şirketlerden biridir ve bir dizi iş ilanına dayanarak, şu anda bu hizmeti yeniden yapılandırma sürecinde olduğu görülüyor. Bu, Q’nun ilerleyen bir tarihte bulut oyun eklemesi ihtimalini gündeme getiriyor. Sony’nin, şirkete daha fazla gelir getiren hizmetleri ihmal etmesi şaşırtıcı olurdu.

Sony’nin kısa süreli duyurusunda, Q’yu evinizin dışında oyunları yayınlamak için kullanıp kullanamayacağınız konusunda herhangi bir bilgi verilmedi: Sony’nin Remote Play özelliği şu anda hücresel bağlantıları destekliyor, ancak Sony sadece Wi-Fi’den bahsettiği için, bir telefon veya hotspot’a bağlamak zorunda kalabilirsiniz.

Yılın başlarında Insider Gaming’den gelen bir haber sayesinde taşınabilir cihaz hakkında ilk söylentiler ortaya çıkmıştı. Bu haber, cihaz hakkında birçok detayı doğru bir şekilde tahmin etmişti, özellikle Remote Play’e dayanması, bir bulut oyun cihazı olmaması, 8 inç LCD ekran, DualSense benzerliği ve maksimum çözünürlük ve kare hızı dahil. Rapor ayrıca taşınabilir cihazın “Q Lite” kod adıyla anıldığını belirtmişti. “Project Q” isminin bununla oldukça yakın olduğunu söyleyebiliriz.

Project Q ile Sony, taşınabilir cihazların artan popülaritesine kendi teklifiyle yanıt veriyor gibi görünüyor. Nintendo Switch tabii ki büyük bir başarı oldu, ancak Valve’nin Steam Deck ve Asus’un ROG Ally gibi yeni girişlerle, yaşlanan Switch’ten daha yeni donanımlarda daha modern oyunları oynamak için birçok yol görüyoruz. Sony’nin klasik bir hamlesi olarak, Project Q sadece Wi-Fi üzerinden oyunları yayınlayabilme özelliğiyle kendi özelliğine sahip, ancak en son PlayStation oyunlarını bir el konsolunda oynamak için Sony tarafından üretilen bir yol arıyorsanız, Project Q için biraz para biriktirmek isteyebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER