Teknoloji

Sony PSVR2 söküm videoları başlık ve kumandanın nasıl uyum içinde çalıştığını işaret ediyor

sony psvr2

Sony’nin salı günü yayınladığı yeni PSVR 2 söküm videoları ilginç detayları ortaya koyuyor. Videoya göre PlayStation VR2 başlığı, küre şeklindeki denetleyicilerde gizlenmiş bir grup IR LED sayesinde beraberindeki Sense denetleyicilerini de izleyebiliyor.

Sense kumandasının kapağının altında, sökme videosunda gösterildiği gibi, kumandanın kendisinde 14 kızılötesi (IR) LED’den oluşan bir halka var ve üç tane de izleme için başka bir yere yerleştirilmiştir. DualSense kumandayı da tasarlayan Sony’den Takeshi Igarashi videoda, “Bu kızılötesi ışıklar, VR başlığının izleme kamerası tarafından denetleyicinin konumunu ve yönünü algılamak için kullanılır.” diyor. “LED’ler, denetleyici hangi yöne bakarsa baksın doğru bir şekilde algılanmalarını sağlamak için en uygun konumlara yerleştirildi.”

Kumandaların üzerindeki kapak ile ilgili olarak da, kumandanın hareketini izlemek için dahili olarak yayılan kızılötesi ışığı ileten bir malzemeden yapıldığını söylüyor.

Ayrıca Sense söküm videosu, kumandadaki beş kapasitif dokunmatik sensörü gösteriyor, DualSense’dekine benzer biçimde çalışan uyarlanabilir tetikleme bileşenine bir bakışı sunuyor. Hatta kumandanın üzerinde kabartılmış küçük PlayStation düğme simgelerinin olduğunu gösteriyor.

Başlığın söküm videosuna gelecek olursak, PSVR2’nin baş tasarımcısı Takamasa Araki, hem başlığın önünü hem de kafa bandını ustaca söküyor. Mercek ayar kadranını çevirdiğinde başlığın iç kısmının nasıl göründüğünü 6:07’de görebilirsiniz. Göz takibi ile de ilgili olarak, Araki’nin videoda gösterdiği gibi, her merceğin etrafında bir IR LED ve LED’den gelen ışığı yakalayan bir IR kamera vardır ve bunlar göz hareketlerinizi takip etmek için birlikte çalışır.

Hem başlığın hem de kumandasının videoları etkileyici görünüyor. Ne var ki, Sony bu sökümleri kullanıcıların kendi ürünlerinde denememelerini tavsiye ediyor. Cihazları sökmenin garantiyi bozacağını hatırlatıyor.

PSVR2 22 Şubat’ta yurt dışında satışa sunuluyor. Başlık başlangıçta Resident Evil Village için yeni VR moduyla birlikte sunulacak. Capcom ve Sony, bu yeni oyun için bir fragman da yayınladı.

İLGİLİ HABERLER