Teknoloji

Sony’den PSVR 2 için yeni video

sony psvr 2

Sony PSVR 2 sanal gerçeklik başlığı için yeni bir video yayınladı. Söz konusu videoda sanal gerçeklik başlığının oyun deneyimini daha ilginç hâle getirmeyi vadeden yenilikçi özelliklerinden bahsediliyor.

Sony’nin videosu, “Yeni Bir Gerçeği Hissedin” adını taşıyor. Küçük segmentlere ayrılan videoda sanal gerçeklik başlığının farklı yönlerine değiniliyor. Bunların önemli kısmı daha önce açıklansa da, görsel yolla özelliklerin vadettikleri daha iyi anlaşılıyor.

Video 4K HDR görsellere yönelik bir referansla başlıyor. Sony’nin yeni sanal gerçeklik başlığı her göz için 2400 x 2000 piksel çözünürlük sunuyor. Ardından göz takibi özelliğinden bahsediliyor. Kullanıcıların bir çember içinde gösterilen silahlar arasında sadece istedikleri silaha bakarak seçim yapabileceği görülüyor.

Sony PSVR 2’de kullanıcıların baktıkları bölgelerin daha yüksek çözünürlüklü şekilde gösterilecek olmasından da videoda bahsediliyor. Bunun için PS5’in kaynakları bölgesel olarak detayları ve keskinliği artırmakta kullanılacak.

110 derecelik görüş açısının özellikle daha fazla görsel kapsam gerektiren oyunlar için faydalı olacağı da Sony’nin değindiği noktalar arasında yer alıyor.

Parmak dokunma algılama özelliğiyle PSVR 2’nin Sense kumandasının daha dokunsal bir deneyim yaşatacağı belirtilirken, uyarlanabilir tetik tuşlarının ve dokunsal geri bildirim özelliğinin varlığına da dikkat çekiliyor. Başlığın bandından da geri bildirim verilebilmesi ise kullanıcıların başlarının yakınlarındaki sanal şeyleri algılamasını kolaylaştırıyor. Tempest 3D ses özelliği ise daha iyi bir sanal çevresel ses deneyimi yaşatmayı vadediyor.

Sony PSVR 2 ile orijinal PSVR için hazırlanan oyunları oynamak mümkün olmayacak. Bunun geniş bir VR oyunu koleksiyonu olan kullanıcılar için hayal kırıklığı yaratan bir durum olduğu söylenebilir.

Sony PSVR 2 2023’ün başlarında oyuncularla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER