Teknoloji

Sony PlayStation VR 2 için üzücü iddia

playstation vr2 sony psvr 2

Sony orijinal PlayStation VR’ı 2016’nın sonlarında çıkarmıştı. Artık yaşlanmış bir ürün olarak tanımlanabilecek PSVR’ın yeni versiyonunun gelişi geçtiğimiz ocak ayında müjdelenmişti. Sony şubat ayında da PSVR 2 tasarımını göstermişti.

Şirket, sanal gerçeklik başlığının çıkış konusunda bilgi vermemişti. Pek çok kişi, PSVR 2’nin bu yıl bitmeden resmiyet kazanabileceğini belirtmişti. Ancak yeni bir iddia, farklı bir durumu işaret ediyor.

Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları’ndan Ross Young, PSVR 2’nin önümüzdeki yıl çıkacağını iddia etti. Young bu gecikmenin nedeni konusunda bilgi vermedi. Aslında ortada bir gecikmenin olmadığı da söylenebilir. Zira Sony’den PSVR 2’nin çıkışı konusunda net bir tarih verilmemişti.

PSVR 2’nin yıl sonunda piyasaya çıkmamış olması, sanal gerçeklik başlığının satış hedeflerine ulaşmasını etkileyebilir.

PSVR 2, PlayStation 5 ile birlikte çalışacak şekilde tasarlandı. Aradaki bağlantı USB-C kablosuyla sağlanıyor. 4K HDR görüntü desteği ve 90 ya da 120 Hz yenileme hızı da PSVR 2’nin özellikleri arasında yer alıyor. Çift OLED panelin çözünürlüğü ise 2040 x 2000 piksel. Başlıkta iki adet kızılötesi kamera da mevcut.

Sony PSVR 2 için üzücü bir iddiayı gündeme getiren Young, sanal ve artırılmış gerçeklik başlıklarının satışlarında ise büyük artış bekliyor. Bu başlıklar için 2022’de toplam 15 milyon panel sevkiyatı yapılması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER