Teknoloji

Sony PSP’yle yaptığı hataları PS Vita’yla tekrar etmeyecek

Sony geçmişte PSP’yi çıkardıktan sonra dikkatini PS3’e kaydırdığını ve bunun bir hata olduğunu kabul etti. Ancak Japon şirket PS Vita ile birlikte aynı hatayı tekrarlamamakta kararlı. Sony Worldwide Studios başkanı Shuhei Yoshida, resmi PlayStation bloguna yaptığı açıklamada PS Vita için geniş bir oyun portföyü oluşturmak için çalıştıklarını ve mükemmel oyunların yolda olduğunu belirtti.

Yoshida “Genellikle oyunlar üzerinde çalışırken üç yıl öteye bakarız.” diye konuşarak en azından 2013 yılına kadar kesinleşmiş bir planları olduğunu belli etti. Bu arada Sony PS Vita arttırılmış gerçeklik teknolojisi barındıran oyunları destekleyecek kapasitede olsa da, Yoshida gerek olmadığı sürece PS Vita oyuncularına arttırılmış gerçekliği dayatmayacaklarını dile getirdi. Şirket SmartAR adı verilen arttırılmış gerçeklik teknolojisini bu yıl içinde birkaç kez görücüye sunmuştu. Söz konusu teknoloji yüz tanıma ve diğer sistemlerden yararlanıyor.

Sony PS Vita geçtiğimiz haftasonu Japonya’da piyasaya çıktı ve ilk iki günde 321 bin adet sattı. Sony’nin yeni nesil taşınabilir oyun konsolu 22 Şubat tarihinde Türkiye’de de piyasaya çıkmış olacak.

İlgili – Resmi PlayStation Blogu

İLGİLİ HABERLER