Manşetler

Sony PSP2 PlayStation 3 kadar güçlü bir oyun konsolu olacak

Sony’nin yeni PSP2’yi 27 Ocak günü Japonya’da düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılacağı dedikoduları konuşuluyor. Henüz duyurulmayan bu mobil oyun konsoluyla ilgili yeni haberler de gelmeye devam ediyor. MCV’nin haberine göre Sony yazılımcılara ve yayıncılara taşınabilir oyun sisteminin PlayStation 3 kadar güçlü olduğunu söylüyormuş.

Açıkça görülüyor ki, Sony’nin geliştiricileri PSP2’ye çekmesi için oldukça uğraşması gerekiyor. Özellikle PSP Go’nun düşük seyreden satış rakamlarına bakıldığında bunun gerekliliği daha açık bir şekilde ortaya çıkıyor. Bu nedenle Sony’nin yeni PSP2’yi PSP Go yerine PlayStation 3 ile karşılaştırması oldukça mantıklı bir strateji. Buna ek olarak mobil oyun pazarına odaklanan birçok şirket bulunuyor. Apple’ın bu alanda giderek artan hakimiyeti ve Nintendo 3DS’in yaratmış olduğu heyecan göz önüne alındığında Sony’nin yeni oyun cihazını çok büyük bir rekabet içine gireceği anlaşılıyor.

MCV’nin aynı haberinde PSP2’nin güçlü bir indirilebilir içerik portföyüne sahip olacağı, bununla birlikte cihazın fiziksel medya desteğini de barındıracağı belirtiliyor. Bu, PSP2 oyunlarını mağazalarda göreceğimiz anlamına da geliyor. Son olarak, PSP2’nin piyasaya çıkışı için 2011’in son çeyreği işaret ediliyor, bu demek oluyor ki, PSP2’yi en erken ekim ayında görebileceğiz.

İlgili – MCV

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER