EğlenceTeknoloji

Sony PSP oyunlarının dijital satışı devam ediyor

sony psp
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony PSP için dijital oyun erişimini sonlandırmıyor. Şirket, PS3 ve PS Vita mağazalarını kapatma kararından geçtiğimiz nisan ayında vazgeçmiş, PSP’de ise dijital oyun alım döneminin 2 Temmuz’da sona ereceği hatırlatılmıştı. Bu açıklama, Sony’nin tüm PSP indirmelerinin fişini çekmesi olarak değerlendirilmişti. Ancak PlayStation’ın ABD ve İngiltere sitelerinde görülen açıklamalar farklı bir durumu işaret ediyor.

PSP’nin oyun mağazası 2016’da kapanmıştı. Ancak taşınabilir konsol için PS3 ve PS Vita mağazaları üzerinden oyun alabilmek mümkün oluyordu. Bu mağazaların kapanmaması, PSP için de dijital olarak oyun satın alabilme imkanının devam ettiği anlamına geliyor.

Ancak burada bazı kısıtlamalar söz konusu olacak. 6 Temmuz’dan itibaren PSP üzerinden oyun satın alamayacak. Oyun içi satın alım gerçekleştirmek de mümkün olmayacak. Kotaku’nun haberinde konuyla ilgili ilk bilgilerin 28 Haziran’da PlayStation’ın İngiltere sitesinde görüldüğü belirtiliyor.

Sony PSP oyunlarının da satın alınabildiği PS3 ve PS Vita mağazalarını kapatma kararını geri çekerken, bunun yanlış bir adım olduğunu kabul etmişti. Dijital kütüphane erişiminin bazı kısıtlamalarla da olsa sürmesinin PSP sahiplerini sevindireceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER