EğlenceTeknoloji

Sony’den PS5 ve PS4 sahiplerine yeni ücretsiz oyunlar

sony ps5

Sony, “Play at Home” (Evde Oyna) girişimi çerçevesinde PS5 ve PS4 sahiplerine ücretsiz oyunlar sunmaya devam ediyor. Bu program kapsamında sınırlı bir süre için ücretsiz dağıtılacak oyunlar arasında Astro Bot Rescue Mission ve Subnautica gibi seçenekler bulunuyor. Konsol sahipleri bu oyunlara PlayStation Plus aboneliği olmadan erişebiliyor ve oyunları süresiz olarak kütüphanelerinde saklayabiliyor.

PS4 ve PS5 sahiplerinin 23 Nisan saat 09.59’a kadar ücretsiz olarak erişebileceği oyunlar şunlar: ABZÛ, Enter the Gungeon, Rez Infinite, Subnautica, Astro Bot Rescue Mission, Moss, Thumper ve Paper Beast.

Bu listedeki son dört oyunu oynamak için PlayStation VR sanal gerçeklik başlığına da sahip olmak gerekiyor. PS5 sahiplerinin konsolu başlıkla birlikte kullanabilmeleri için PlayStation Camera adaptörü edinmeleri de gereksinimler arasında bulunuyor.

Şirket bu girişim çerçevesinde hazirana kadar başka oyunlar da sunmayı planlıyor. Sony hâlihazırda PS4 ve PS5 sahiplerine 31 Mart’a kadar Ratchet & Clank’i de ücretsiz indirme imkanı veriyor. Japon oyun devi, Horizon Zero Dawn’ı da 19 Nisan’dan itibaren ücretsiz sunmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER