Teknoloji

Sony PS5 üretiminde kapasite düşürme iddiasını yalanladı

en iyi ps5 oyunları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, bu akşam gerçekleştireceği etkinlikte büyük ihtimalle PlayStation 5’in fiyatını açıklayacak. Bu etkinliğe kısa bir süre kalmışken, şirketin PS5’in üretiminde sorunlar yaşadığı iddiası gündeme gelmişti. İddiaya göre, Sony PS5 üretim öngörüsünü 15 milyondan 11 milyona çekmişti.

Bu kararın nedeni olarak PS5’in özel işlemci birimiyle ilgili sıkıntılar gösterilmişti. Ancak Sony bir açıklama yaparak bu iddiayı yalanladı. Şirketin açıklaması şu şekilde: “Üretimle ilgili detayları paylaşmıyoruz. Ancak Bloomberg’in gündeme getirdiği iddia gerçek dışı. PlayStation 5’in üretim sayısını geniş ölçekli üretim başladığından beri değiştirmedik.”

Sony’nin bu açıklaması, şirketin PS5 için yıl sonunda gelecek talebi karşılayabilme kapasitesi konusunda umut veriyor. Şirket, PS5 ile birlikte konsolun Digital Edition olarak adlandırılan disksiz versiyonunu da piyasaya sürecek.

Sony PS5 ile yine uzun yıllardır olduğu gibi Microsoft ile rekabete girecek. Microsoft’un yeni nesil konsolları Xbox Series X ve Series S de 10 Kasım’da satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER