Teknoloji

Sony PS5 üretiminde çip krizi nedeniyle hedef küçülttü

sony e-spor ps5 ekran görüntüsü alma güncellemesi

Sony PS5, devam eden bileşen tedarik sıkıntısıyla ilk yıl satışlarında PS4’ün gerisinde kalacak gibi görünüyor. Bloomberg’in haberine göre, şirket 16 milyon olan yıllık üretim hedefini 15 milyona çekti. Bu da mart ayına kadar 14.8 milyon PS5 satma hedefini riske atıyor. Üretim kapasitesinin azaltılması, yeni yıl öncesinde PS5 satın almak isteyenlerin işini de zorlaştıracak gibi görünüyor.

Sony’nin lojistik konusunda da sıkıntılar yaşadığı söyleniyor. Bloomberg’in haberinde, şirketin bileşen üretimi yaptığı ülkelerdeki aşılama sürecinin istikrarsızlığı ve güç çipleri gibi önemli parçaların eksikliğinin etkili olduğu belirtildi.

Çip krizi, Nintendo ve Valve gibi oyun konsolu üreticilerini de etkilemişti. Valve bu nedenle yeni konsolu Steam Deck’in çıkışını 2022’ye ertelemek zorunda kalmıştı. Oyun yayıncılarının da konsol üretimindeki problemler nedeniyle PC oyunlarına yöneldiği söyleniyor.

Mart ayına kadar hâlâ hatırı sayılır bir süre var. Dolayısıyla Sony PS5 satışlarında kendisi için belirlediği hedefi tutturmayı başarabilir. Ancak küresel ölçekte alışverişin arttığı bu dönemde üretim kapasitesinin düşmesi, şirketin işini ciddi anlamda zorlaştırabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER