Teknoloji

Sony PS5’te sesli sohbetlerin kaydı ve takibi ile ilgili daha fazla bilgi verdi

en iyi ps5 oyunları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony ilk olarak bu haftanın başlarında yayınlanan son 8.0 güncellemesinde bahsedilen, tartışmalı yeni bir PlayStation sesli sohbet kayıt özelliğiyle ilgili daha fazla ayrıntı verdi. Bu özellik bazı kullanıcıların, şirketin özel gruplar arasındaki konuşmaları aktif olarak kaydedip denetleyeceğine inanmasına neden olmuştu.

Sony’nin küresel tüketici deneyimlerinden sorumlu başkan yardımcısı Catherine Jensen, cuma günü yayınlanan yeni bir blog gönderisinde, şirketin “bu işlevin neden kullanıma sunulduğunu daha net bir şekilde açıklaması gerektiğini” kabul etti.

Jensen şimdi Sony’nin, söz konusu özellik önümüzdeki ay, Türkiye satış fiyatı da belli olan PS5 ile piyasaya sürüldüğünde sesli sohbetleri aktif olarak dinlemeyeceğini doğruladı. “Tek amacı, Topluluk Davranış Kurallarımızı ihlal eden eylemler dahil olmak üzere uygunsuz davranışların bildirilmesine yardımcı olmaktır.” diye yazdı. “Lütfen bu özelliğin konuşmalarınızı aktif olarak izlemeyeceğini veya dinlemeyeceğini ve kesinlikle çevrimiçi taciz veya hakareti bildirmek için ayrıldığını unutmayın.”

Bunun yerine şirket, özelliğin herhangi bir özel sesli sohbetin son beş dakikasını sürekli olarak kaydedeceğini söylüyor. Bu şekilde, bir kullanıcı tacizle karşılaşırsa veya oyuncu davranışıyla ilgili Sony’nin kurallarını ihlal ettiğini düşündüğü herhangi bir şey olursa, Sony’nin moderasyon ekibinin incelemesi için 40 saniyelik bir klip gönderebilir. Bu, eklenen bağlam için seçilen bölümden 10 saniye önce ve 10 saniye sonra, kullanıcı tarafından seçilen potansiyel olarak rahatsız edici davranışın 20 saniyesini içerecektir.

“Bu raporlar doğrudan PS5 konsolu aracılığıyla gönderilebilir ve daha sonra kaydı dinleyecek ve gerekirse harekete geçecek olan Tüketici Deneyimi ekibimize moderasyon için gönderilecektir. Gönderilen bazı raporlar geçerli olmayacak ve ekibimiz bunu rehberlik ve eğitim sağlamak için bir fırsat olarak değerlendirecek.” diye açıklıyor Jensen.

Jensen sesli sohbet kaydını devre dışı bırakma seçeneğinin olmayacağını söylüyor. Çünkü Sony “yalnızca etkinleştirmeyi seçenlerin değil, çevrimiçi olarak başkalarıyla oynarken tüm kullanıcıların kendilerini güvende hissetmelerini” istediğini söylüyor.

İLGİLİ HABERLER