Teknoloji

Sony PS5 satışlarında güçlü çizgisini koruyor

sony e-spor ps5 ekran görüntüsü alma güncellemesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony PS5 satışlarında istikrarlı ve güçlü çizgisini korumaya devam ediyor. Şirket mali yılının ikinci çeyreğinde 3.3 milyon PS5 sattı. Bir önceki çeyrekteki satış rakamı 2.2 milyon seviyesindeydi. Böylelikle Sony’nin şimdiye kadar sattığı PlayStation 5 sayısı 13.4 milyona ulaştı. Şirket, son duyuruyu satışlar 10 milyonu geçince yapmıştı.

Oyun satışları da geçtiğimiz çeyrekte hatrı sayılır bir seviyede arttı. Bir önceki çeyrekte 63.6 milyon olan oyun satışı sayısı 76.4 milyona çıktı. Bu artışta üçüncü taraf oyun satışlarının önemli bir rol oynadığı görülüyor.

Bütün bunlar Sony’nin oyun gelirlerini yüzde 27 oranında artırarak 645,4 milyar yen (54,49 milyar TL) seviyesine çıkarmasını sağladı. Ancak operasyon geliri bir önceki çeyreğe göre 3,4 milyar yen (278,2 milyon TL) azalarak 82,7 milyar yene (6,98 milyar TL) seviyesine geriledi. Sony’nin mali yılı 31 Mart 2022’de sona erecek.

“Gelirler ve satışlar artarken kârlılık nasıl azalabiliyor?” sorusu akıllara geliyor. Sony geçtiğimiz çeyrekte daha fazla oyun satsa da, birinci taraf oyun satışları 10.5 milyondan 7.6 milyona geriledi. Bu durum üçüncü taraf oyun satışlarıyla dengelense de, kârlılık için yetmemişe benziyor. Hem Microsoft hem de Sony birinci taraf oyun satışlarını artırmak adına yeni stüdyolar satın alırken, bu yaklaşım şimdiye kadar Microsoft için daha kârlı olmuşa benziyor.

PS5 satışları artarken, PS4 satışlarındaki düşüş de devam ediyor. Bir önceki çeyrekte 500 bin olan satış sayısı, 200 bine geriledi. Şirket geçtiğimiz ağustos ayında artık PS5 satışlarından zarar etmediğini açıklamıştı. Paylaşılan son veriler, satışların minimal veya negatif kâr ile yapıldığını gösteriyor.

Sony, bir yıl geçmeden 14.8 milyondan fazla PS5 satma hedefini daha önce paylaşmıştı. PS4, piyasaya çıktıktan sonra bir yıl içinde söz konusu satış rakamına ulaşmıştı. PS5’in bu hedefi geçmesi oldukça muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER