Teknoloji

PlayStation 5 sesli sohbetleri kaydedecek

sony PS5 oyunları

PlayStation 4 sahipleri konsolun en son yazılım güncellemesini indirdiklerinde pek de hoş olmayan bir sürprizle karşılaştı. Konsol, Sony’nin moderasyon amacıyla kullanıcıların seslerini kayıt hakkına sahip olduğu bilgisini verdi. Sony bu güncellemeyle PS5 için uygulayacağı politikanın da zeminini hazırlıyor.

Güncellemenin notlarında ses kaydından bahsedilmemesi kafaları karıştırıyor. Ancak Sony’den daha sonra yapılan bir açıklama, kullanıcıların karşısına çıkan mesajın ne anlama geldiğinin anlaşılmasına yardımcı oluyor.

Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Güncellemenin ardından kullanıcılar Parti Güvenliği ve partilerdeki sohbetlerin kaydedilebileceğine dair bir bildirim görüyor. Moderasyon için sesli sohbetlerin kaydı PS5’te de yapılacak. PS4’te gördüğünüz bildirim, bir PS5 kullanıcısıyla sesli sohbet gerçekleştirdiğinizde bunun PS5 üzerinden Sony’ye gönderilebileceği konusunda sizi bilgilendiriyor.”

Bu açıklama, PlayStation 4 ile bile olsa bir sesli sohbete dahil olunduğunda kayıtların başka bir kullanıcı tarafından moderasyon amacıyla Sony’ye gönderilebileceği anlamına geliyor. Teorik açıdan Sony kullanıcıların açık biçimde rızasını almadığı için bu durum biraz rahatsız edici görünebilir. Ancak bu özelliğin parti sohbetlerinde kötü davranışlarda bulunanları engellemek veya cezalandırmak için faydalı olabileceği söylenebilir.

Sony’nin açıklamasında kullandığı dil, şirketin sürekli bir aktif dinleme yapmayacağını gösteriyor.

Sony PS5 hazırlıkları çerçevesinde PS4 Remote Play uygulamasının adını da PS Remote Play adını taşıyor.

İLGİLİ HABERLER