EğlenceManşetler

Sony, PS5 oyunları için bulut akışı testlerine başladı

sony ps5 oyunları

Sony, oyun dünyasına getireceği yeniliklerle teknoloji severlerin dikkatini çekmeyi sürdürüyor. PlayStation 5 (PS5) oyunları için bulut akışının testlerine başladığını duyuran şirket, bu özelliği PlayStation Plus Premium abonelik hizmetine eklemeyi planlıyor. Bulut akışı ile PS5 oyunları, kullanıcılar tarafından doğrudan konsollarından akışa sunulabilecek.

Sony Interactive Entertainment’ın Küresel Hizmetler, Küresel Satış ve İş Operasyonları Başkan Yardımcısı Nick Maguire, PlayStation Plus Oyun Kataloğu ve Game Trials dahil olmak üzere desteklenen PS5 oyunları için bulut akışını test ettiklerini belirtti. Bu özelliğin devreye girmesiyle, desteklenen PS5 oyunlarının bulut akışı, doğrudan PS5 konsollarında kullanılabilir olacak.

Bulut akışı ile PS5 oyunlarına kolay erişim

Bu özelliğin devreye girmesi, oyunların diğer cihazlara akışını daha kolay hale getirecek. Sony şu anda PS5 oyunlarının PC’lere, Mac’lere ve iOS ve Android cihazlara akışını destekliyor. Ancak bulut özelliği ile birlikte, oyunları diğer cihazlara akış etmek için PS5 konsolunu kullanma zorunluluğu ortadan kalkacak.

Sony’nin bulut akışı için planları, şirketin bir süre önce ortaya çıkan iş ilanlarında da görülmüştü. PlayStation şefi Jim Ryan, geçen ay bulut oyunları için “oldukça agresif planlar” olduğunu belirtmişti. Ancak Sony, yeni PlayStation el cihazını, yani Project Q‘yu, sadece PS5 oyunlarının Wi-Fi üzerinden doğrudan bir konsoldan akışını doğrulayarak tanıttı.

PlayStation Plus Premium bulut hizmetinin, belirli bir çıkış tarihi olmamasına rağmen, PlayStation el cihazının PS5 bulut oyun akışını desteklemesine yönelik bir hamle olduğu kesin gibi görünüyor. Sony’nin CEO’su Kenichiro Yoshida, bu ayın başlarında şirketin bulut oyunları konusunda hala erken aşamalarda olduğunu belirtmişti.

Sony’nin bu adımı, oyun dünyasında yeni bir çığır açacak gibi görünüyor. Premium üyelerin bulut akışı aracılığıyla mümkün olduğunca çok oyunu deneyimlemesi gerektiğini düşünen Sony, bu konuda daha fazla ayrıntı paylaşmak için sabırsızlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER