Teknoloji

Sony PS5 oyunları için bölge kısıtlaması getirmiyor, PS Now desteği var

ps5 güncellemesi

PlayStation 5, 19 Kasım tarihinde Türkiye’de satışa çıkıyor. Sony, bunun öncesinde uluslararası blogu üzerinden yayınladığı bir sık sorulan sorular (SSS) yazısıyla yeni konsol hakkında birçok detay paylaştı. SSS içinde PS5 üzerinde tahmin ettiğinizden daha fazla sayıda oyun oynayabileceğinize dair bazı bilgiler de bulunuyor.

PS5 oyunlarında bölge kısıtlaması olmayacaktır. Bu sayede başka ülkeler üzerinden satın aldığınız oyunları herhangi bir sorun olmadan oynayabileceksiniz. Eğer bir oyun ABD veya Avrupa’da çıkmışsa ve oradan satın aldıysanız, henüz Türkiye’de çıkmamış olsa bile PS5’inizde çalışacaktır.

Bunun yanı sıra PS5, Sony’nin PlayStation Now bulut oyun servisini de destekleyecek. Bu, daha önce bildiğimizden de daha eski olan PlayStation oyunlarını oynayabileceğinizi gösteriyor. PS Now, çeşitli PS4 oyunlarını indirmeye veya internet üzerinden oynamaya izin veriyor. Ayrıca bu servis çeşitli PS3 ve PS2 oyunlarını da indirmeden oynamaya olanak sağlıyor.

Sony, daha önce yaptığı açıklamada 4000’in üzerinde PS4 oyununun PlayStation 5 üzerinde oynanabileceğini kaydetmişti. İlk testler de birçok PS4 oyununun yeni konsolda daha iyi şekilde oynanabildiğini gösteriyordu. Şirket, PlayStation Plus abonelerine bazı PS4 hit oyunlarını da PlayStation Plus koleksiyonu aracılığıyla PS5’te oynama imkanı sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER