Eğlence

Sony PS5 oyunlarının 4K çözünürlükle bulut üzerinden oynanmasını test ediyor

sony ps5 oyunları

Sony PS5 oyunları için bulut desteğinin duyurusunu daha önce yapmıştı. Şirket PS5 için bulut oyun desteğinin beta testlerine başladı. Bu test kapsamında oyunları bulut üzerinden 4K çözünürlükle oynamak mümkün olacak. Sony test davetiyelerinin PS5 kullanıcılarına dağıtımına başlamış durumda.

Sony’nin bulut oyun deneyiminde 4K çözünürlük desteği sunacağı daha önce bilinmiyordu. Dolayısıyla bunun 4K ile neyin kastedildiğinden bağımsız olarak büyük bir haber olduğunu belirtmekte fayda var. Sony’den konuyla ilgili olarak pek fazla bilgi verilmese de, bulut oyun testine katılmayı başaran ResetEra forumu kullanıcıları bazı detayları paylaşabildi.

ArashiGames isimli kullanıcı tarafından yapılan paylaşıma göre; oyuncular 720p, 1080p, 1440p ve 2160p (4K) seçenekleri arasında tercihte bulunabilecek. Oyunlar buluttaki kayıtlardan yükleniyor ve oyuncular oyuna kaldıkları yerden bulut üzerinden devam edebiliyor.

Bulut kayıtları standart bir özellik gibi görünse de, bunun her zaman standart olmadığını da hatırlatmak gerekiyor. Örneğin, PlayStation Now bulut oyun servisinin ilk zamanlarında PS3’teki oyun kayıtlarını buluta aktarmak hiçbir şekilde mümkün değildi.

4K maksimum çözünürlükle “render çözünürlüğünün” mü yoksa “akış çözünürlüğünün” mü kastedildiği henüz anlaşılabilmiş değil. Ancak bulut oyunlarının oynanabilme dinamiğini düşününce ikisinin de işe yarayacağı söylenebilir. İnternette saniyede 60 kez (veya daha fazla) hızlı bir şekilde yayınlanmak için görüntülerin oldukça küçük sıkıştırılması gerekir ve bu sıkıştırma, normalde mükemmel oynanabilir bir oyun üzerinde genellikle çirkin bir pus olarak ortaya çıkabilir. 4K çözünürlükte akış, 4K ekranınız olmasa bile bunu düzeltmeye yardımcı olur.

Bulut üzerinden oynanabilen Sony PS5 oyunları hangileri?

Test kapsamında bulut üzerinden oynanabilen Sony PS5 oyunları ise şu şekilde God of War: Ragnarok, Horizon Forbidden West, Fortnite, Fall Guys, Destiny 2, Returnal, Demon’s Souls, Death Stranding, Sackboy A Big Adventure, Destruction All Stars, Fall Guys ile Resident Evil Village ve Demon Slayer’ın deneme sürümleri.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER