Teknoloji

Sony ilgi görmeyen PS5 özelliğinin fişini çekiyor

sony playstation 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony PS5 kullanıcılarının büyük kısmının varlığından bile haberdar olmadığı bir özelliği sonlandırmaya hazırlanıyor. Sonbahardan itibaren Accolades (Övgüler) özelliği kullanım dışı olacak.

Bu özellik, adından da anlaşılabileceği üzere, diğer PS5 sahiplerini sportmenliklerinden veya genel olarak iyi davranışlarından ötürü övmeyi sağlıyor. Sony bu özelliği PS5’le birlikte kullanıma sunsa da, yeterince ilgi görmediği için fişini çekiyor.

PlayStation’ın internet sitesinde konuyla ilgili olarak paylaşılan mesajda şu ifadeler yer alıyor: “Bu özellik öngördüğümüz seviyede kullanılmıyor. Dolayısıyla çalışmalarımızda yeniden odaklanıyoruz. Oyuncularımızın birbirlerine pozitif mesajlar göndermeye devam etmesini istiyoruz.”

sony ps5Sony PS5’in övgü özelliğini kaldırarak beklenen bir hamle yapmış gibi görünüyor. Aralarında Overwatch’un da bulunduğu pek çok oyunda oyuncuların iyi davranışını ödüllendirecek ve destekleyecek oyun içi sistemler mevcut. Övgü özelliğine erişim için PS5’in arayüzünde bir hayli dolaşmak gerekiyordu. Bunun da özelliğin yaygın kullanımını etkilediği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER