Teknoloji

Sony PS5 ön siparişlerinde yaşananlar için özür diledi

sony İşte PS5 oyunları böyle kutularda satılacak sony

Sony, geçtiğimiz hafta başlayan PS5 ön siparişlerinde yaşanan karışıklıktan dolayı özür diledi. PlayStation’ın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Dürüst olalım: PS5 ön siparişleri çok daha pürüzsüz olmalıydı. Bunun için gerçekten özür diliyoruz” ifadesi kullanıldı.

PS5’in ön sipariş süreci, Sony’nin konsolun çıkış tarihini açıkladığı çarşamba günü yetkili satıcılar üzerinden başlamıştı. Normalde planlanandan bir gün önce başlayan ön siparişler bir kaosa dönüşmüş ve bazı ön siparişler bir dakika içinde kaybolmuştu.

Amazon da müşterilerini bazı PS5 ön siparişlerinin teslimatının çıkış gününün sonrasına sarkabileceği konusunda uyarmaya başladı. Zira şu an için pek çok satıcı, ilk etapta Sony tarafından kendilerine ne kadar konsol teslim edileceğini bilmiyor.

Ön sipariş sürecindeki karışıklık, Sony’nin davetiyeyle ön sipariş almaya başlaması nedeniyle ortaya çıkmıştı. Sony’den yapılan bir açıklamada, ön sipariş sürecinin habersiz şekilde başlatılmayacağı da vurgulanmıştı. Ancak şirketin çarşamba günü yaptığı “Ön siparişler perşembe açılacak” duyurusundan iki saat sonra Walmart’ta ön siparişler başlamıştı.

Sony PS5 ön siparişleriyle ilgili sıkıntının ABD odaklı olduğunu belirtmekte fayda var. Diğer ülkelerde bu tarz sıkıntılara pek rastlanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER