Teknoloji

Sony PS5 kullanıcıları için işleri kolaylaştıracak ipucu videoları

sony playstation 5

PlayStation 5’in Türkiye’de satışa çıkmasına iki haftadan az bir zaman kala Sony, yayınladığı üç yen videoyla kullanıcılara yeni konsollarını satın aldıklarında nasıl kurabilecekleri konusunda yardımcı oluyor. Videolar konsolun yeni kullanıcı arayüzüne bakış atma imkanı sunmanın yanı sıra PS5’in ayarlarındaki bazı kullanışlı özellikleri de gösteriyor.

Bir video PlayStation hesabının yeni konsolda nasıl kurulduğunu gösteriyor. PS5’i internete bağladıktan sonra kullanıcı girişi için iki yol sunuluyor. Bir seçenekte standart şekilde kullanıcı kimliği ve şifre kutularını doldurmak var. Kumanda ile harf, sayı ve karakter girişi yapmak çok zahmetli gelebilir. Ancak Sony, PlayStation uygulamasıyla QR kodunu okutarak kullanıcı girişi yapma imkanı da sunuyor. Bu da ilk yöntemden çok daha kullanışlı olacaktır.

Bir başka video ise kullanıcıların çeşitli sistem ayarlarını nasıl değiştirebileceklerini gösteriyor. DualSense kumanda üzerindeki titreşimli geri bildirimi veya uyarlanabilir tetik hassasiyetini ayarlama bunların arasında bulunuyor. PS5’in ses ayarları içinde beş farklı 3D ses profilinden bir tanesini seçerek 3D ses uyumlu kulaklıkları takarken sizin için en iyi sesin hangisi olduğunu belirleyebilirsiniz. Ayrıca PS5, Önceden Ayarlanmış Oyun Ayarları menüsü içinden oyun zorluğu gibi çeşitli ayarları belirlemenize veya performans veya çözünürlük arasında seçim yapmanıza izin veriyor.

Üçüncü video ise PS4’ten PS5’e veri aktarımının nasıl yapıldığını gösteriyor. Videoda konsollar arasında veri taşıması sırasında da PS5’te oyun oynayabileceğiniz söyleniyor. Bu da verilerinizin iki konsol arasında taşınmasını beklerken sabit bir ekrana bakıp beklemeyeceğiniz anlamına geliyor.

Bu videoda Sony, PS4 oyunlarını harici disk sürücüsüne depolayarak PS5’in ultra hızlı SSD’sinde yer açabileceğiniz tavsiyesinde bulunuyor. Sony başlangıçta SSD depolama genişlemesini desteklemeyecek. Ve de PS5 oyunlarını harici sürücüde oynayamayacaksınız. Daha eski PS4 oyunlarını bir USB sürücüye aktarmak PS5’te oyunları silmeden daha fazla alan açmak için en iyi yöntem olabilir. Tabii ki, PS5 oyunlarını da harici sürücüde saklayabilirsiniz, ancak oynamak istediğiniz her seferde konsolun dahili SSD’sine taşımalısınız.

Sony, ekim ayında PS5 kullanıcı arayüzüne ilk kez bakış atma imkanı sunmuştu. Bu sayede belirli modlara ve seviyelere bağlantılar veren “Aktiviteler” gibi kartları veya sistem araçlarına hızlı erişim sağlayan “Denetim Merkezi” menüsünü görmüştük. “Oyun yardımı” bölümünde ise PlayStation Plus aboneleri için videolar ve ipuçları sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER