EğlenceTeknoloji

Sony PS5 ile birlikte çıkacak oyunların listesini açıkladı

ps5 uyumlu oyunlar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, PlayStation 5 ile birlikte aynı anda çıkacak birinci taraf oyun serisini duyurdu. Bunun yanı sıra özel oyunlarının PS4 sürümleriyle ilgili bazı ayrıntıları ve mevcut nesilden yeni nesle geçişin nasıl işleyeceğini açıkladı. Sony, her iki konsolunun fiyatını (499,99 ABD doları için standart ve 399,99 ABD doları disk sürücüsü olmayan dijital sürüm) açıkladıktan sonra yayınladığı bir blog yazısında, 12 Kasım’da PS5 için onaylanmış altı lansman başlığına sahip olduğunu söylüyor.

Sony’nin bazı özel oyunlarda fiyatı 10 dolar artırarak en fazla 69,99 dolara çıkarmayı planladığı, ilk kez duyurulan fiyatlı ve doğrulanmış tam liste aşağıda yer alıyor:

Here?s the full list, including pricing and confirmation for the first time that Sony intends to raise the price on some exclusive titles by $10 to a max of $69.99:

  • Astro’s Playroom (Japan Studio) ? PS5’te ön yüklü olacak
  • Demon’s Souls (Bluepoint Games / Japan Studio) – $69.99
  • Destruction All Stars (Lucid Games / XDEV) – $69.99
  • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales – $49.99
  • Marvel’s Spider-Man: Mile Morales Ultimate Edition – $69.99
  • Sackboy A Big Adventure (Sumo Digital / XDEV) – $59.99

Bu listenin, Fortnite (hem PS5 hem de Xbox One X için çıkışla birlikte yayınlanacağı onaylandı) gibi beklenen çoklu platform oyunlarını ve her ikisi de yeni olan Call of Duty ve Assassin’s Creed oyunları gibi standart yıllık sürüm oyunlarını içermediğini unutmamak gerekiyor. Bu oyunlar önümüzdeki kasım ayında yeni nesil konsolların piyasaya sürülmesinden önce veya hemen sonra gelecektir. CD Projekt Red’in Cyberpunk 2077′sinin çapraz nesil sürümlerinin çıkışının da, PS5’in yurt dışında resmi olarak piyasaya sürülmesinden yalnızca bir hafta sonra, 19 Kasım’da olacağı doğrulanmıştı.

Ayrıca Sony, bu oyunlardan en azından bazılarının PS4 sürümlerinin olacağını doğruladı. Şirketin, birinci taraf oyunlarının hepsini olmasa da çoğunu PS5 ile kısıtlayacağına dair bazı söylentilerin çıkmasının ardından, farklı nesilleri destekleyen oyunları yayınlamayı taahhüt ettiğini ilk kez duyduk. Nesiller arası sürümleri görecek oyunlar arasında sadece Spider-Man: Miles Morales ve Sackboy A Big Adventure değil, aynı zamanda yakında yayınlanacak olan Horizon Zero Dawn devamı Horizon Forbidden West de bulunuyor. Bu oyunun henüz 2021’in ötesinde kesin bir çıkış tarihi yok, ancak PS5’e henüz geçiş yapmayan PS4 sahiplerinin başlangıçta yine de keyif alacağını bilmek güven veriyor.

Sony, Microsoft’un tüm birinci taraf Xbox One oyunlarını vaat eden ve sayıları giderek artan üçüncü taraf oyunların Xbox Series X / S sürümlerine ücretsiz yükseltme göreceğini vaat eden Smart Delivery programına benzer ücretsiz bir yükseltme taahhüdü henüz duyurmadı. Ancak Sony’nin blog yazısı, standart veya dijital PS5’e sahip olmanıza bakılmaksızın, yukarıda bahsedilen nesiller arası sürümlerin ücretsiz yükseltmeler alacağına işaret ediyor.

Sony’den konuyla ilgili olarak yayınlanan ve süreci aktaran açıklama aşağıda yer alıyor:

Ek olarak, PS4 topluluğunun farklı zamanlarda PS5’e geçiş yapacağını biliyoruz ve bazı özel ürünlerimizin PS4 sürümlerini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Sackboy A Big Adventure ve Horizon Forbidden West de PS4’te çıkacak. Bu üç oyun, PS5’ten ve ultra yüksek hızlı SSD ve DualSense denetleyici gibi benzersiz yeni nesil özelliklerinden yararlanmak üzere tasarlanırken, PS4 sahipleri de bu deneyimleri piyasaya sürdüklerinde yaşayabilecekler. Başlangıç oyunlarının PS4 dijital sürümleri, her iki PS5 konsolunda da ücretsiz bir yükseltme içerirken, bu oyunların PS4 disk sürümleri, Ultra HD Blu-Ray disk sürücüsüne sahip PS5’te ücretsiz bir yükseltme içerir. 

Son cümle dikkate değer: “Bu oyunların PS4 disk sürümleri, PS5’te ücretsiz yükseltme içerir.” Burada örneğin Spider Man: Miles Morales‘in PS4 disk sürümlerine sahip olan oyunculara işaret ediyor. PS5’in disk sürücülü versiyonunu satın almadıkları sürece ücretsiz olarak PS5 sürümüne geçemeyecek. Bu da sahipliğiniz kanıtlamak için PS4 diskine sahip olmanız gerektiğini gösteriyor. Nihayetinde hangi konsolu almayı planladığınızdan emin değilseniz, nesiller arası oyunları dijital olarak satın almanın iyi bir fikir olduğunu söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER