Teknoloji

Sony PS5 için yeni bir oyun kumandası hazırlıyor

sony ps5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony PS5 sahiplerine farklı oyun kumandası seçenekleri sunma konusunda pek aceleci davranmıyor. Uzun süredir Sony’nin DualSense kumandası dışında başka bir seçenek bulamayan PS5 sahipleri, üçüncü taraf kumandalarla yeni yeni tanışıyor.

Özellikle sıkı oyuncular uzun süredir daha “profesyonel” tarzda oyun kumandaları istiyor. Bu kumandalarda daha hassas ve çabuk kontrol için ekstra arka tuşların bulunması, oyuncuların önem verdiği konular arasında yer alıyor. Sony’nin oyunculardan gelen bu çağrılara yanıt veremeye hazırlandığı söyleniyor.

Sony, PS4’te standart oyun kumandalarına ekstra arka tuş eklemek için özel bir aksesuar çıkarmıştı. Şirketin bu sefer doğrudan profesyonellere yönelik bir oyun kumandasını piyasaya süreceği iddia ediliyor.

Söz konusu iddiayı gündeme getiren isim duyumcu Tom Henderson oldu. Henderson, Sony’nin yeni oyun kumandasını haziran ayı sona ermeden tanıtabileceğini belirtti. Kumandanın kolay tamir edilebileceği, parçalarının çıkarılabilir olacağı da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor. Kullanıcıların baş parmakla kontrol edilen çubukları bile çıkarabileceği ifade edildi.

Sony PS5 için profesyonel seviyede bir oyun kumandası çıkararak sıkı oyuncuları fazlasıyla sevindirebilir. Ancak söz konusu ürünün fiyat etiketinde yazacak meblağın pek düşük olmayacağı da rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER