Teknoloji

Sony PS5 için ilk beta sürümünü yayınladı, beklenen M.2 SSD desteği geliyor

ps5 güncellemesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin PS5 sistem yazılımı beta programı bugün uygulanmaya başlıyor. Beta sürümü uzun zamandır beklenen M.2 SSD yuvasına erişim de sağlıyor. İlk PS5 beta sürümü ABD, Kanada, Japonya, İngiltere, Almanya ve Fransa’daki belirli kullanıcılar için mevcuttur. Beta programı kapsamında, bazı yeni kullanıcı geliştirmeleri ve özelleştirmeler sunuluyor. Ancak en büyük yenilik M.2 SSD genişletme desteğidir.

Sony, PCIe Gen4 olan ve 5.500 MB/sn veya daha yüksek okuma hızlarına sahip bir M.2 SSD’ye ihtiyacınız olacağını belirtiyor. Bu, Samsung’un 980 Pro, Western Digital’in SN850’leri ve diğer birçok modern M.2 SSD’ler dahil olmak üzere çeşitli Gen4 sürücülerinin destekleneceği anlamına geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Sony 10 milyondan fazla PS5 oyun konsolu sattı

Her ne olursa olsun, bir PS5’te M.2 SSD kullanmak için soğutma gereksinimlerini göz önünde bulundurmanız gerekebilir. Sony, “PS5 konsolunuzla bir M.2 SSD kullanmak, soğutucu gibi bir soğutma yapısıyla etkili bir ısı dağılımı gerektirir” diye durumu açıklıyor. “M.2 SSD’nize tek taraflı formatta veya çift taraflı formatta bir soğutucuyu kendiniz takabilirsiniz.”

Sony, 5.500 MB/sn veya daha yüksek Gen4 sürücülerinde okuma hızlarının önerildiğini not etse de, açıklanan özellikleri karşılayan tüm M.2 SSD cihazlarının konsolla çalışacağını garanti edemiyor. Bu genişletilebilir depolama alanından oyun oynamak, okuma hızları 5.500 MB/sn’yi geçse bile PS5’in dahili sürücüsü tarafından sağlananla tam olarak aynı performansa sahip olmayabilir.

Bu en yeni PS5 beta yazılımı, M.2 SSD desteğinin yanı sıra yerleşik TV hoparlörleri için 3D ses desteği de içeriyor. Bu, PS5’in konsol sistem ayarlarındaki ses menüsünde mevcut olacak ve bu özellik, bir 3D ses ayarı uygulamak amacıyla bir odanın akustiğini ölçmek için DualSense denetleyicisini kullanıyor.

Sony, PS5 yazılımının diğer alanlarını da geliştiriyor. Kontrol Merkezi arayüzü artık kontrolleri yeniden düzenlemek veya seçmek için daha fazla kişiselleştirme seçeneği içerecek. PS5 kullanıcıları Kontrol Merkezi’ndeki Game Base’den arkadaşlarına ve partilere mesaj yazabilecek veya mesajları görüntüleyebilecek.

Game Base’deki Arkadaşlar sekmesi de daha iyi yönetim seçenekleri ve kaç arkadaşın çevrimiçi olduğunu görme özelliği ile güncelleniyor. Ayrıca Sony, oyunların PS4 veya PS5 sürümlerinin bazı kafa karıştırıcı yönlerine de değiniyor. Artık ana ekranda ve oyun kitaplığında farklı sürümler ayrı ayrı görünecek ve her oyunun başlığı artık PS4 veya PS5 olup olmadığını da içerecek.

Bu yeni PS5 beta sürümü, oyuncuların Kontrol Merkezi aracılığıyla oyun başına beş adede kadar kupaya hızlı bir şekilde erişmelerini sağlayan bir kupa takipçisi de içerecek. Bunlara ek olarak Sony, PlayStation Now hizmeti için 720p ile 1080p arasında seçim yapma seçenekleri ekliyor ve oyunlarda yüksek puanlar için mücadele eden PS5 oyuncuları için yeni bir otomatik video klip sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER