Teknoloji

Sony PS5 için gelecek nesil VR başlığı çıkaracak

ps5 dualsense

Sony, PS5 için yeni nesil bir VR başlığı üzerinde çalışıyor. Başlık bu yıl piyasaya çıkmayacak, ancak Sony onu gelecekte bir noktada PS5 ile birlikte kullanıma sunmaya yönelik planlarını şimdiden paylaştı. Sony’nin yeni VR başlığı, kullanımı kolaylaştırmak için iyileştirilmiş bir görüş alanı, çözünürlük ve hatta tek bir kablo içerecek.

Sony’nin PlayStation Platformu ve Planlama Başkanı Hideaki Nishino, “Çözünürlük ve görüş alanından izleme ve girişe kadar her şeyi geliştiren yeni nesil bir VR sistemi geliştirmek için, PS4’te PS VR’yi piyasaya sürdüğümüzden beri öğrendiklerimizi alıyoruz.” dedi. “Kurulumu basitleştirmek ve kullanım kolaylığını artırmak için PS5’e tek bir kabloyla bağlanırken, aynı zamanda yüksek kaliteli bir görsel deneyim sağlayacak.”

Ayrıca Sony, DualSense PS5 kumandasında bulunan bazı özellikleri kullanacak yeni bir VR kontrol cihazı üzerinde çalışıyor. VR kumandası ergonomiyi geliştirmeye de odaklanacak. Nishino, “Yeni Sanal Gerçeklik sistemimiz için hâlen devam eden çok sayıda geliştirme var, bu nedenle 2021’de piyasaya sürülmeyecek.” dedi. “Ancak geliştirici topluluğu sanal gerçeklikte keşfetmeniz için yeni dünyalar yaratmaya başladığından, bu erken haberi hayranlarımıza sunmak istedik.”

Sony, yakında yeni nesil VR başlığı için geliştirme kitleri çıkarmaya başlayacak, ancak şirket henüz tüm özellikleri veya çıkış tarihlerini ayrıntılı olarak açıklamıyor. Bu yeni donanım, orijinal PlayStation VR gözlüğünün bazı sınırlamalarını iyileştirmek için tasarlanıyor. PlayStation patronu Jim Ryan, Washington Post ile yaptığı röportajda, “Bunun sanal gerçekliğe ilk girişimimiz olduğu düşünüldüğünde, bize öğrenilen dersleri uygulama şansı veriyor.” diyor. “Bunun en canlı örneklerinden biri, çok kolay olan tek kablo kurulumuna geçeceğimizdir.”

Sony’nin orijinal PlayStation VR başlığı dört yıldan uzun bir süre önce piyasaya sürülmüştü. Bunu PS5’te kullanmak için özel bir kamera adaptörüne ihtiyacınız var. Sony, aksesuara bağlılığını sürdürdü ve VR’ın daha önünde uzun bir yol olduğunu kabul etti. Yeni nesil bir başlıkla birlikte, yakında Sony’nin VR’ın geleceğini iyileştirmek için hangi oyunları planladığını da öğreneceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER