Teknoloji

Sony PS5 için 1440p çözünürlük testi başlıyor

en iyi ps5 oyunları

Sony PS5 oyun konsolu için çok beklenen bir özellik olan 1440p çözünürlük desteğini test etmeye başlıyor. Test sürecine dahil edilen kullanıcılar, bugünden itibaren yeni PS5 sistem yazılımı betasına erişebilecek. Bu yeni yazılım 1440p desteğinin yanı sıra özel oyun listelerini ve yeni sosyal özellikleri getiriyor.

1440p çözünürlük desteği PS5 sahiplerine uyumlu TV ve monitörlerde bu çözünürlüğü tercih edebilecek. Eğer oyunlar 1440p çözünürlük desteği sunuyorsa, konsol da bu çözünürlüğe uyacak.

Yeni beta sürümüne erişen PS5 sahipleri, HDMI ile konsola bağladıkları ekranlarının 1440p çözünürlüğe uyumlu olup olmadığını kontrol edebilecek. Sony, Değişken Yenileme Hızı desteğinin sadece 1080p ve 4K çözünürlükler için sunulduğunun altını çizmeyi ihmal etmedi.

sony ps5Güncellemenin getirdiği bir diğer yenilik olan oyun listeleri, oyunları organize etmeyi kolaylaştırıyor. Oyuncular ana oyun kütüphaneleri üzerinden bu listeleri oluşturabilecek ve her listeye 100 adet oyun ekleyebilecek. En fazla 15 liste oluşturulabilecek ve bu listeye fiziksel, dijital ve çevrimiçi oyunlar dahil edilebilecek.

sony ps5Sony’nin güncellemesinde yeni sosyal özellikler sunuyor. Bunlar arasında ekran paylaşımı talebi gönderebilmek, parti katılım bildirimleri, sohbetlerde çıkartma ve sesli mesaj gönderebilmek gibi özellikler yer alıyor.

Sony PS5 için hazırladığı güncellemeyi beta kullanıcılarıyla test ettikten sonra tüm kullanıcılara açacak. Bunun için şimdilik bir tarih verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER