Teknoloji

Sony PS5 güncellemesi DualSense’in ses deneyimini iyileştiriyor

sony ps5

Sony PS5 için yeni bir güncellemeyi dağıtıma çıkardı. Bu güncelleme, DualSense kumandalarındaki hoparlör ve mikrofonu iyileştirirken; Ekran Paylaşımı özelliğine de işaretçiler ve emoji tepkileri ekliyor. PS5 güç göstergesinin parlaklığının ayarlanabilmesi de PS5 güncellemesinin getirdikleri arasında yer alıyor.

Sony, oyun içi seslerin ve sesli sohbetin çıkış ses düzeyini iyileştirmek için bu güncellemenin bir parçası olarak DualSense ve DualSense Edge kablosuz kontrol cihazlarının donanım yazılımını güncelliyor. Her iki kumandadaki mikrofonlar da, düğmeye basıldığında arka plandaki gürültüyü ortadan kaldıran yeni bir makine öğrenimi modeliyle iyileştirildi.

PS5’teki Ekran Paylaşımı işlevi de işaretçiler ve emoji tepkileri alarak arkadaşların paylaşılan bir ekranda alanları veya nesneleri vurgulamak için eğitici bir çizgi çizmesine olanak tanıyor. İzleyiciler ayrıca ekran paylaşımının sunucusuna emoji tepkileri gönderebilir. Bunun bölüm sonu canavarlarını mağlup ettikten sonra güzel bir kutlama olacağı söylenebilir.

sony ps5

Kullanıcılar eğer dikkatleri dağılırsa bu işaretçileri ve emojileri devre dışı bırakabilecek. iOS ve Android kullanıcılarının bu yeni Ekran Paylaşımı etkileşimlerini kullanmasına olanak sağlamak için bu ayın sonuna doğru bir PlayStation mobil uygulaması güncellemesi de gelecek.

Sony PS5 sahiplerine güç göstergesi parlaklığını ayarlama izni veriyor

Sony ayrıca bu güncelleme kapsamında PS5 sahiplerinin PS5’in güç göstergesinin parlaklığını ayarlamasına da izin veriyor. Kullanıcılar üç seçenek arasından seçim yapabilecek. Bunlar loş, orta ve parlak (varsayılan) olacak. Ancak kullanıcılar güç göstergesini tamamen devredışı bırakamayacak.

İLGİLİ HABERLER