Teknoloji

Sony PS5 ekran görüntüleri için yeni paylaşım yöntemini test ediyor

sony ps5

Sony PS5 ekran görüntülerini akıllı telefondaki PlayStation uygulaması üzerinden paylaşmayı test ediyor. Şirketten yapılan açıklamada, testlerin hâlihazırda Japonya ve Kanada’da yapıldığı belirtildi.

Bu özellik aktif hâle getirildiğinde PS5’te alınan ekran görüntüleri telefondaki PlayStation uygulamasında da görülecek. Sony’nin Sıkça Sorulan Sorular bölümünde verdiği bilgiye göre, video klipler ve ekran görüntüleri PS5 konsolda oluşturulmasından sonra 14 gün boyunca PlayStation uygulamasında da saklanacak. Özelliği kullanmak için PlayStation Plus abonesi olmak gerekmeyecek.

Uygulamada klipler 1920 x 1080 piksel çözünürlüğüyle görülebilecek. Sony daha yüksek çözünürlüklü kliplerin yüklenmesine izin verilmeyeceğini belirtti. Bir ekran görüntüsü veya video PS5’ten kaldırılsa bile PlayStation uygulaması üzerinden erişilebilecek.

Sony, PS5 için test ettiği bu özelliği büyük ihtimalle geniş ölçekli olarak kullanıma sunacaktır. Microsoft tarafında Xbox için bu imkanın uzun süredir mevcut olduğunu belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER