Eğlence

Sony, PS5 beta güncellemesi ile DualSense deneyimini yeniliyor

sony ps5 beta

Sony, PlayStation 5 kullanıcı deneyimini daha da iyileştirmek için yeni bir beta güncellemesi üzerinde çalışıyor. Bu güncelleme, özellikle DualSense kablosuz kontrol cihazlarının hoparlör ve mikrofon özelliklerinde önemli iyileştirmeler sunuyor. Ayrıca, kullanıcıların ekran paylaşımı sırasında daha etkileşimli bir deneyim yaşamasına olanak tanıyan yeni özellikler de bu güncellemeyle birlikte geliyor.

DualSense ve DualSense Edge kablosuz kontrol cihazlarının firmware’i, oyun içi sesler ve sesli sohbetler için hoparlörlerin ses seviyesini artıracak şekilde güncellendi. Sony, her iki DualSense kontrol cihazının mikrofon yeteneklerini de geliştirerek, gürültüyle daha etkili bir şekilde başa çıkmasını sağlıyor. Sony Interactive Entertainment’ta platform deneyimi konusunda kıdemli başkan yardımcısı olan Hideaki Nishino, “Bu kontrol cihazlarının mikrofon giriş kalitesi, yeni bir AI makine öğrenme modeli sayesinde iyileştirildi. Düğme basışlarından ve oyun seslerinden kaynaklanan arka plan gürültüleri bastırılıyor, bu da daha iyi bir sesli sohbet deneyimi sunuyor.” diyor.

PS5’in Ekran Paylaşım özelliğini kullanıyorsanız, artık arkadaşlarınız oyun oynarken etkileşimde bulunmak için işaretçiler ve emoji tepkileri kullanabilecek. Nishino, “İzleyiciler, paylaşılan ekranda bir işaretçi hareket ettirebilir, bir ping gönderebilir veya bir çizgi çizebilir, böylece belirli nesneleri veya alanları daha doğru bir şekilde vurgulayarak ana oyuncuyu daha etkili bir şekilde yönlendirebilir.” diye açıklıyor.

Bu, arkadaşların bir seviyeyi tamamlamasına, bir patronu yenmesine veya oyun içinde zorlu bir bulmacayı çözmesine yardımcı olmak için harika bir ek olarak görünüyor. İzleyiciler, ekran paylaşımının ev sahibine emoji tepkileri de gönderebilir, ancak endişelenmeyin, oynarken sizi rahatsız eden bir arkadaşınız varsa işaretçileri ve emojileri devre dışı bırakabilirsiniz.

sony ps5 beta

Son olarak, bu PS5 beta güncellemesi ile PS5’in güç göstergesinin parlaklığını kontrol etme yeteneği ekleniyor. Seçilebilecek üç seçenek var: kısık, orta ve parlak (varsayılan). Ne yazık ki, güç göstergesini tamamen devre dışı bırakamazsınız.

Sony, bu PS5 beta güncellemesini salı gününden itibaren ABD, Kanada, Japonya, İngiltere, Almanya ve Fransa’da seçilen test kullanıcılarına sunuyor. Beta güncellemeleri genellikle birkaç ay içinde tüm PS5 sahiplerine ulaştırılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER