Teknoloji

Sony PS4’te 3D oyun seçeneğini düşünmüyor, mevcut dijital satın almaların desteklenmesiyse değerlendiriliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

PlayStation 4’ü resmi olarak duyuran Sony gelecek nesil konsoluna ilişkin bilgileri açıklamaya devam ediyor. Konsolun tüm özelliklerinin ve tasarımının 2013 sonunda cihaz satışa sunulunca ortaya çıkacağı belirtilse de, eldeki mevcut ve olası özellikler listesi de kayda değer bir uzunluğa ulaşmış durumda.

playstation-4-kup-210213

Tanıtım etkinliğinde gelecek nesil PlayStation’a dair pek çok özellik paylaşılsa da, konsolun neden fiziki olarak gösterilmediği sorusu pek çok kişinin aklını kurcalıyor. Bu soruya verilen en hızlı cevapsa konsolun henüz hazır olmaması. Sony’nin bilgisayar ve eğlence bölümünün ABD CEO’su Jack Tretton PS4’ün oyun oynamaya hazır olduğunu, ancak ellerinde sahneye çıkabilecek cinsten bir ürün olmadığını belirtti. Polygon’a konuşan Shuhei Yoshida ise konsolu haziran ayında düzenlenecek olan E3’te fiziki olarak görücüye çıkarıp çıkarmama konusunda halen karar vermediklerini dile getirdi. Fiyat konusundaysa Tretton PS3’ün piyasaya çıkış fiyatının altına inmeyi istediklerini söylese de bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini şimdiden söylemek pek mümkün değil.

Kullanılmış oyunların PS4’te çalışmasına engel olmayacağı açıklanırken, mevcut dijital satın almaların akibetinin ne olacağı şu an için merak konusu. Teorik olarak bu satın almaların PS4’te desteklenmesinin önünde bir engel bulunmasa da, şirket bu konuda halen kesin bir karar vermiş değil. 3D konusuna da değinen Yoshida, 3D’nin bundan iki yıl önce büyük bir olay olduğunu dile getirdi ve şirketin PS4’te 3D’ye dair bir planının olmadığını açık bir şekilde ortaya koydu.

İlgili >> Polygon (1), Polygon (2), IGN

İLGİLİ HABERLER