Teknoloji

Sony PS4 yazılımı gerçek bir işletim sistemi gibi hissettirecek

sony ps4Sony PS4 için hazırlanan son yazılım güncellemesinin beta kullanıcılarına dağıtımı başladı. Son büyük güncellemede Mac ve PC üzerinde aktarıma odaklanan Sony, “Shingen” kod adıyla anılan 4.00 sürümünde PS4’ün kullanıcı arayüzünü iyileştirmek için kolları sıvıyor.

Şirket böylelikle kullanıcıların uygulamalarını ve oyunlarını klasörler aracılığıyla organize etmelerinin önünü açıyor. Daha öncesinde oyuncuların elinde sadece Sony’nin organizasyon araçları bulunuyordu.

Arayüzde yapılan bir diğer değişiklik ise “Paylaş” ve “Hızlı Erişim” menülerinin tam ekranı kaplamak yerine mevcut oyunu veya uygulamayı engellemeden bir pencere içinde oyuncuların karşısına çıkacak. Böylelikle oyuncuların “Hızlı Erişim” menülerini kendi alışkanlıkları doğrultusunda düzenlemeleri de kolaylaşacak.

Sony PS4 güncellemesi yeni ikonları da beraberinde getiriyor

Sony’den yapılan açıklamada, yeni PS4 yazılımının farklı menülerde görülen sistem arka planlarını ve ikonlarını da değiştireceği belirtildi. Çevrim içi mod ise oyuncuların oyun kupalarını internete bağlı olmasalar bile görmelerini sağlayacak. Güncellemenin nihai versiyonu, betada yer almayan özellikleri de barındıracak. Ancak bu özelliklerin ne zaman PS4 kullanıcılarına ulaştırılacağı bilinmiyor. Japon elektronik devi tarafından yapılan açıklamada, önümüzdeki haftalarda güncellemeye dair daha fazla bilgi paylaşılacağı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER