Eğlence

Sony PS4 sahiplerinin Rocket League deneyiminin kapsamı genişliyor

sony ps4

Sony PS4 için Rocket League‘de çapraz platform desteği sunmaya başladı. Böylelikle PS4 sahipleri Rocket League deneyimini Xbox One, Nintendo Switch ve PC sahibi arkadaşlarına karşı yaşayabilecek. Sony daha önce çapraz platform desteğini sadece PC için veriyordu.

Rocket League’in geliştiricisi Psyonix, Sony’nin çapraz platform desteğini engellemeyi bırakmasını beklediğini daha önce açıklamıştı. Sony de geçtiğimiz yıl aldığı bir kararla hem Fortnite hem de Rocket League için çapraz platform desteğinin önünü açmıştı.

Sony’nin yaklaşımındaki değişiklikte Fortnite ve Rocket League oyuncularının baskısı önemli bir rol oynamıştı. Rocket League’in geliştiricisi Psyonix, çapraz platform desteğini varsayılan olarak açık biçimde sunmuştu. Yakında oyun için yayınlanacak bir güncelleme, oyuncuların bu destekten yararlanmasını mümkün kılacak. Oyuncular güncellemeye kadar farklı cihaz sahibi arkadaşlarıyla oyun oynayabilmek için özel maçlar oluşturabilecek. Daha sonrasında ise gelişigüzel eşleşmelerde de farklı konsol ve cihazlara sahip oyuncular karşı karşıya gelebilecek.

Psyonix, politika değişikliğine olan etkilerinden ötürü Sony PS4 sahiplerine teşekkür etti. Şirketin yayıncılıktan sorumlu başkan yardımcısı Jeremy Dunham, oyunun hayranlarının ve şirketin cömert iş ortaklarının bu değişimi mümkün kıldığını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER