Eğlence

Sony PS4 Pro’nun medya oynatıcısı şimdi 4K video dosyalarını destekliyor

ps4 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ps4 proSony PS4 medya oynatıcı uygulaması için bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme harici depolama cihazı veya ev sunucusundan 4K videoları oynatmaya olanak sağlıyor. Ne yazık ki, içeriğin MP4 formatında olması gerekiyor, bu da popüler MKV formatındaki 4K videoların oynatılamayacağı anlamına geliyor. Ayrıca Sony, oyunlar veya diğer veriler için genişletilebilir depolam birimi olarak formatlanmış USB sürücülerinin videolar için kaynak olarak kullanılamayacağına dikkat çekiyor.

Bu arada güncellemeyle birlikte sanal gerçeklik videolarını izleme deneyimi de iyileşecek. Sony’nin belirttiğine göre, PS4 Pro’nun yanı sıra PlayStation VR cihazına da sahip olanlar için Medya Oynatıcısı uygulaması 4K VR video içeriklerin oynatılmasını da desteklemeye başlıyor. PS VR’ın ekran çözünürlüklü 1920 x RGB x 1080 olduğu için 4K VR videoları HD VR videolara göre daha yüksek görüntü kalitesine sahip olacak.

4K kalitesinde çekilmiş 360 derece görüntülerin tadına PS VR ile varmak daha etkileyici ve sarmalayıcı bir deneyimle mümkün hâle gelecek. Ne var ki, 4K VR içerikleri bulmak henüz o kadar da kolay sayılmaz, çünkü PS VR piyasada yeni sayılır ve destekleyen içerik miktarı da olgun düzeye ulaşmadı.

Genel olarak, Sony’nin 4K video deneyimini daha güçlü konsolu PS4 Pro’ya getirmesi biraz sönük olmuştu. Netflix, YouTube gibi kaynaklardan UHD içerikleri izleyebilirsiniz, ancak konsolda Sony’nin kendi video mağazası üzerinden film veya dizi satın almak ya da kiralamak henüz mümkün değil. Konsolun UHD Blu-ray sürücüye sahip olmaması da 4K içerik için kısıtlayıcı unsurlardan bir tanesiydi. En azında MP4 desteği aracılığıyla kullanıcılar ultra yüksek çözünürlüklü içeriklerin oynatılması noktasında daha rahat edeceklerdir.

İLGİLİ HABERLER