Teknoloji

Sony farklı renklerde PS4 oyun kumandaları çıkarıyor

sony-ps4-dualshock-4-160915

Sony, Tokyo Game Show kapsamında düzenlediği basın etkinliğinde “Project Morpheus” adıyla anılan sanal gerçeklik başlığının yeni isminin “PlayStation VR” olduğunu açıklamıştı. Şirketin etkinlikte gerçekleştirdiği duyurular bununla sınırlı kalmadı. Farklı renklerdeki PS4 kumandalarını da tanıtan Sony, PlayStation 4 için yepyeni bir aksesuarı da gözler önüne serdi. Bundan böyle PS4’ün sabit disk alanı için hazırlanan farklı renklerdeki çıkarılabilir kapaklarla konsollar kişiselleştirilebilecek.

Sony’nin PS4 oyun kumandaları için seçtiği renkler oldukça klas ve sofistike gözüküyor. Altın rengi, çelik siyahı, kristal (şeffaf) ve gümüş renkli PS4 oyun kumandaları, mevcut Dualshock 4 oyun kumandası ile aynı tuş dizilimine ve özelliklere sahip.

Yeni PS4 oyun kumandaları, 6 Kasımda Japonya’da 6 bin 480 yen (165 TL) karşılığında satışa sunulacak. Sony, renkli oyun kumandalarını ABD ve Avrupa’da da satışa sunacağını açıkladı, ancak bu konuda kesin bir tarih vermedi.

Sony, doğrudan PS4 konsolu kişiselleştirmek isteyenle içinse farklı renkteki çıkarılabilir panelleri gözler önüne serdi. PS4 sahipleri, konsollarını kaplamak için mavi, pembe, kırmızı, sarı, mor, altın ve gümüş renk seçenekleri arasında tercih yapabilecek. Sony, çıkarılabilir PS4 panellerini Japonya’da 2500 yen (65 TL) fiyat etiketiyle satacak. Panellerin Japonya dışındaki pazarlarda satılıp satılmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER