Eğlence

Sony PS4 için Oculus Rift rakibi olacak sanal gerçeklik aygıtını sergilemeye hazırlanıyor

Sony’nin mart ayında San Francisco’da düzenlenecek Oyun Geliştiricileri Konferansında (GDC 2014) Oculus Rift’e rakip olacak sanal gerçeklik aygıtını göstermesi bekleniyor.

sanal-gerceklik-220214

Tech Radar sitesinin içerideki bir kaynağa dayanarak aktardığı habere göre PS4 uyumlu aygıt gösterim için hazır hâle getirildi. Bu cihazı deneyimlediğini iddia eden kaynak kalite ve çözünürlüğün gerçekten iyi seviyede olduğunun altını çiziyor. Ayrıca insanların Sony’nin ürettiği üründen kesinlikle etkileneceklerini de sözlerine ekliyor.

17 Mart tarihinde başlayacak GDC 2014’te Sony’nin bu cihazı nasıl göstermeyi planladığı bilinmiyor. Aslında cihazın geçen yılki Tokyo Game Show etkinliğinde de gösterilebileceği söylenmişti, ne var ki Sony bazı ince ayarlar için o etkinliği pas geçmeyi tercih etmiş olmalı. Zaten Tech Radar’ın kaynağı da Sony’nin aygıtı göstermeden önce son rötuşlar ve cilalamalar için biraz daha zaman kullandığını belirtiyor.

Oculus Rift aygıtının ise piyasaya çıkışına az kaldı. Geçtiğimiz ayki CES’te Crystal Cove prototipi sergilenen Oculus Rift’in büyük gelişim kaydettiği görülüyor. Ne var ki, ürünün ne zaman piyasada olacağı noktasında henüz net bir bilgi verilmiyor.

İlgili >> Tech Radar

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER