Teknoloji

Sony PS4 için eskiyle uyumluluk sunmaya sıcak bakmıyor

sony-playstation-4-inceleme-00001

Microsoft, bazı Xbox 360 oyunlarının Xbox One tarafından destekleneceğini açıklamıştı. Oyun dünyasında “sürpriz” olarak nitelenen bu karar, Microsoft’un en büyük rakibi Sony’yi de şaşırtmışa benziyor. Eurogamer’a konuşan Sony Worldwide Studios’un patronu Shuhei Yoshida, Microsoft’un açıklamasını “şaşırtıcı” olarak nitelerken, bu kararı uygulamanın çok kolay olmayacağını ve ortada çok fazla mühendislik işi olacağını belirtti. Microsoft, Xbox One’ın eski oyunları desteklemesi için özel bir Xbox 360 emülatörü geliştirdi. Halihazırda 22 oyun destek kapsamında olsa da, Microsoft oyun sayısını 100’e çıkarmayı planlıyor.

Yoshida ise “100 oyundan bahsediliyor, ancak hangi türden oyunlar bu listeye dahil edilecek? Küçük oyunlar mı yoksa büyük oyunlar mı listeye eklenecek bunu bilmiyoruz.” sözleriyle Microsoft’un kararını yorumladı. Halihazırda 1000’den fazla Xbox 360 oyunu bulunduğu göz önüne alınınca Microsoft’un kısa sürede Xbox One tarafından desteklenen oyun sayısını 100’e çıkarması çok zor gibi gözükmüyor. Microsoft, hangi Xbox 360 oyunlarının Xbox One tarafından destekleneceği konusunda Xbox One sahiplerinin fikrini almayı ihmal etmiyor.

Microsoft Xbox 360 oyunlarını Xbox One’a getirmek için kolları sıvarken, Sony benzer bir desteği sunma konusunda gönülsüz gözüküyor. PS3’ün kendisine özgü bir mimariye sahip olduğunu ve bazı oyunların SPU’dan çok iyi faydalandığını belirten Yoshida, benzer bir desteği sunmanın kendileri için çok zorlu olacağının altını çizdi. Asla asla demeyeceklerini belirten Yoshida, Sony olarak henüz eskiye uyumluluk gibi bir planları olmadığını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER