Eğlence

Sony PS4 HDR desteğine güncelleme ile kavuşuyor

sony ps4 hdr
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony ps4 hdrPS4 Pro video ve oyun tarafında HDR ve 4K gibi yeni görüntü teknolojilerini destekliyor. Sony, HDR desteğini sadece yeni konsoluyla sınırlı tutmayacak, mevcut PS4 ve yeni tanıtılan PS4 Slim‘lere de HDR desteğini, gelecek hafta sunacağı bir bellenim güncellemesiyle getirecek.

Yüksek dinamik aralığı veya daha iyi bildiğimiz İngilizce kısaltmasıyla HDR, daha iyi dinamik aralık yaratmak için çalışan bir video teknolojisi. En koyu ve en aydınlık bölgeler arasındaki farkı daha da genişleten bu teknoloji daha fazla detay içeren daha parlak görüntüler oluşturuyor, üstelik renk yelpazesi de genişlediği için görüntüler daha gerçekçi hâle geliyor. Tabii ki, HDR teknolojisinin farkını anlamak için HDR uyumlu bir TV sahibi olmalısınız.

PS4 Pro’nun sunacağı 4K ve HDR desteği kadar etkileyici olmas ada, daha düşük güçlü PlayStation 4 konsollar da video izlerken veya oyun oynarken HDR desteğinden yararlanmayı sağlayacak. Ne var ki, Sony PS4 HDR desteğinin geleceğinin ilân edilmesine rağmen, Sony Dolby Vision veya HDR10 standartlarından hangisini destekleyeceğini duyurmadı.

İLGİLİ HABERLER