Teknoloji

Sony PS4 2.50 Yukimura güncellemesinin detaylarını paylaştı

sony playstation 5

sony-playstation-4-inceleme-00011

Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox One için düzenli olarak yayınlanan yazılım güncellemelerinin sonucusu, oyunculara uzun süredir bekledikleri ekran görüntüsü alma özelliğini getirmişti. Yazılım güncellemesi konusunda heyecan yaşama sırası şimdi de Sony’nin oyun konsolu PlayStation 4’ün sahiplerine gelmiş durumda. PS4 yazılımının “Yukimura” kod adıyla anılan 2.50 sürümü ile oyuncular çok sayıda yeni özelliğe kavuşacak.

Oyuncuların alışkanlıkları son iki yıllık süreçte önemli bir değişimden geçti. Artık konsollarının her anlamda hızlı olmasını bekleyen oyuncular, hem cihazın hem de oyunların hızlı biçimde açılmasını ve kapanmasını istiyor. Sony de kullanıcılara istediklerini vermek için iki yıl önce PS4’ün tanıtımında taahhüt ettiği “askıya al-yeniden başlat” özelliğini Yukimura ile birlikte sunuyor. Bu özellik sayesinde PS4 sahipleri, cihazlarını hızlıca düşük güç moduna alabilecek ve daha sonra oyun kumandalarındaki PS butonuna basarak keyiflerine kaldıkları yerden devam edebilecekler. Sony’den yapılan açıklamada neredeyse tüm PS4 oyunlarının bu özelliği destekleyeceği belirtildi.

Yukimura güncellemesiyle PS4 sahipleri, konsol üzerinde ana hesaplarına bağlı bir alt hesap oluşturabilecek. Bu özellik sayesinde ebeveynler çocuklarının PS4 üzerindeki web tarayıcısı deneyimine kısıtlamalar getirebiliyor. Alt hesabın sahibi reşit olduğu zaman ise bu kısıtlamalar ortadan kalkıyor. Yukimura sayesinde alt hesabı oluşturma işlemi de konsol üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Kullanıcıların DualShock 4’ün tuşlarının işlevlerini değiştirebilmesi de Yukimura ile birlikte PS4’e gelen özellikler arasında bulunuyor.

Remote Play & Share özelliğiyle 60 fps’de video yayını yapılabilmesi de güncellemenin sunduğu yenilikler arasında yer alıyor. Buna ek olarak, PS4 ile kaydedilen oyun videoları artık Dailymotion’a doğrudan yüklenebiliyor. PS4 sahiplerinin Yukimura’ya önümüzdeki ay kavuşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER