Teknoloji

Sony PlayStation 3 sorunlarına derman olacak 4.46 yazılım güncellemesini yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin 19 Haziran tarihinde yayınladığı PS3 4.45 yazılım güncellemesi bazı konsollarda problemlere yol açmıştı. Sorunlarını çeşitli ortamlarda dile getiren kullanıcıların şikayetlerini dikkate alan Sony, çok fazla kullanıcıyı etkilemediğini dile getirdiği güncellemeyi geri çekmiş, dertlere derman olacak güncellemeyi de 27 Haziran tarihinde yayınlayacağını kaydetmişti. Sony sözünü tuttu ve PS3 için 4.46 güncellemesini çıkardı.

sony-yeni-ps3-210912

Geçen hafta yayınlanan ve sorunlu olan güncelleme görünüşte fazla bir değişiklik barındırmıyordu. Oyun oynarken başarı bildirimlerinin kaldırılması gibi birtakım ufak tefek değişiklikler yapılmıştı. Geçtiğimiz hafta ortasında PS3 konsollarına gönderilen güncellemeyle ilgili bildirim notunda da Sony bu güncellemenin yüklenmesini tavsiye ediyordu.

Sony’nin tavsiyesine uyup PS3 4.45’i yükleyen bazı kullanıcılar yaşadıkları sorunları resmi PlayStation forumlarında, aynı zamanda Twitter’da ve internet üzerindeki diğer ortamlarda dile getirmeye başladı. Dile getirilen şikayetleri dikkate alan Sony, kısıtlı sayıda kullanıcıyı etkileyen, ayrıca orijinal veya Slim konsol ayrımı bulunmayan hatayı içeren güncellemeyi geri çekti. Şirket birkaç gün önce Twitter’dan geçtiği mesajda sorunun 27 Haziranda yayınlanacak güncellemeyle çözüleceğini belirtmişti.

Beklenen gün geldi çattı ve Sony yine Twitter aracılığıyla 4.46 numaralı yeni sürümü yayınladı. Sorun yaşayanların derdine derman olması hedeflenen bu güncellemeyle birlikte Sony, konsolu etkilenen kullanıcıların geri yükleme ve konsolu eski hâline döndürme işlemini nasıl yapacaklarını anlatan bir kılavuz da yayınladı.

PS3 konsolu 4.45 yazılımından olumsuz etkilenen kullanıcılardan biriyseniz, elinizde en az 168 MB boş alan barındıran bir flaş bellek sürücüsü veya sistemle uyumlu bir SD kart bulunması gerekiyor. Bu sürücüde PS3 adlı bir klasör ve onun içinde de UPDATE adlı başka bir klasör daha oluşturmalı ve indirdiğiniz en yeni sürümü bu UPDATE klasörüne kopyalamalısınız. Daha sonra kılavuzda yer alan adımları takip ederek PS3’ünüzü sorunlardan arındırabilirsiniz.

İlgili >> Twitter, Geri Yükleme Kılavuzu

İLGİLİ HABERLER