Eğlence

Sony PS2’yi açık platform haline getiriyor

Sony PS2’yi bir açık platform ortamı haline getiriyor. Geçen hafta Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen Casual Connect etkinliğinde bunun işareti verildi. Sony Avrupa’nın geliştirme ilişkileri yöneticisi George Bain, bu etkinlik kapsamında düzenlenen bir toplantıda Doğu Avrupalı geliştiricilerin karşısına çıktı ve Avrupa için özel bir PlayStation 2 modeli oluşturduklarını söyledi.

Bu modele göre PlayStation 2 artık bir açık platform haline geliyor. Oyun geliştiricileri oyunlarını yayınlamak için Sony’den onay beklemek zorunda kalmayacak. Oyunlarının PlayStation Portable ve PlayStation 3 versiyonlarının çıkması için bir yayıncıya da ihtiyaç duymayacaklar. Bu yeni model ile Sony ve oyun geliştiriciler arasında doğrudan bir bağ kurulmuş olacak.

Yine de, Bain’in yaptığı bu açıklama, kendisini dinleyen Doğu Avrupalı oyun geliştiricilerini pek memnun etmedi. Onlara göre bu değişikliğin kendileri üzerinde pek bir etkisi olmayacak. Ancak Bain, bunun sınırlı bir çaba olmadığı konusunda açık. Aslında, yeni bir “küresel onay sistemi” inşa edilecek, bu sayede Sony Avrupa, Japonya ve Amerika’dan onay aramak yerine, bütün oyun fikirleri tek bir site üzerinden Sony’e gönderilecek. Geleneksel geliştirici-yayıncı ilişkisini düzenlemek konusu biraz iddialı gibi görünüyor, ancak bu model ile Sony’nin platformları daha küçük boyutlu oyunlara açılabilir. Belki de Sony için PS2’nin açık bir platform haline dönüşmesinin en önemli sonucu, halen PS2 almak için bir neden yaratılmış olması. Belki normal oyuncular PS2’ye rağbet etmeyebilir, ancak en azından oyun geliştiricileri için PS2 halen göz önünde bulundurulacak bir seçenek olarak duruyor.

Kaynak: Joystiq

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER