Teknoloji

Sony PS Vita Flash desteğinden yoksun çıkacak

Japonya’da yayınlanan Weekly Famitsu tarafından verilen habere göre Sony’nin gelecek nesil taşınabilir oyun cihazı PlayStation Vita’da yer alacak internet tarayıcısı başlangıçta Adobe Flash desteğine sahip olmayacak. Bu tarayıcı çerez, JavaScript 1.7 ve kısmi HTML5 desteği barındıracak olsa da, Flash bu listede yer almıyor. Ayrıca klasik PlayStation One oyunlarını da içeren Oyun Arşivleri de PS Vita tarafından desteklenmeyecek.

Flash desteğinin yokluğu aslında çok da sürpriz sayılmaz, çünkü Sony’nin PSP’si de başlangıçta Flash desteği barındırmamış, üstelik piyasaya çıktıktan sonra geçen bir yıllık süre boyunca da bu özelliği getirecek güncellemeyi almamıştı. Flash’ın aleyhine esen havayı göz önüne aldığımızda Vita’nın Flash desteği de biraz geç gelebilir.

Sony’nin bu yılın başında ön gösterimini yaptığı ve E3 2011’de lanse ettiği PS Vita’da 5 inç’lik dokunmatik ekran ve buna ek olarak arka tarafta yer alan touchpad kontrol aanı bulunuyor. Çift kamera, çift analog çubuk, GPS, Bluetooth ve WiFi gibi özelliklere sahip olan bu cihazın 17 Aralıkta Japonya’da, 22 Şubatta ise dünyanın diğer yerlerinde piyasaya çıkması bekleniyor.

İlgili – Gamasutra

İLGİLİ HABERLER