Teknoloji

Sony PS Vita aralık ayının ortasında Japonya’da piyasaya çıkıyor

Sony’nin önümüzdeki aylarda piyasaya çıkması beklenen yeni nesil taşınabilir oyun konsolu PS Vita ile ilgili ayrıntılar netleşiyor. PS Vita’nın 31 Aralıkta ABD ve İngiltere’de sırasıyla 249.99$ ve 229.99£’lik fiyat etiketleriyle satışa çıkacağı belirtiliyor.

Her iki ülkede de Amazon.com üzerinden ön siparişleri alınmaya başlanan bu konsolun, söz konusu ülkelerde alışveriş oranının yüksek olduğu yıl sonu dönemini kaçırıyor olmasıysa şanssızlık olarak yorumlanabilir. Sony, Japonya için de PS Vita’nın çıkış tarihini açıkladı. ABD ve İngiltere’dekilere göre oradakiler biraz daha şanslı, çünkü PS Vita bu Pasifik ülkesinde 17 Aralıkta piyasada olacak. Bu durum, konsolun 2012’den önce hiçbir yerde piyasaya çıkmayacağına dair söylentileri de boşa çıkarmış oluyor.

Sony, PS Vita’yı 26 farklı oyun seçeneğiyle birlikte piyasaya sürecek. Japonya’da faaliyet gösteren NTT DoCoMo adlı operatör PS Vita sahiplerine 20 saati 980 yen (22.5 TL), 100 saati 4980 yen (115 TL) tutan internet bağlantı paketleri sunacak. Böylelikle PS Vita sahipleri oyun konsollarının çevrimiçi oyun özelliklerini istedikleri her yerde uygun fiyatlarla kullanabilecek. Sony PS Vita için Japonya’da ön sipariş dönemi 15 Ekimde başlayacak.

İlgili – Venture Beat

İLGİLİ HABERLER