Eğlence

Sony PS One ve PS2 oyunlarını içerik akış servisi altında sunmayı planlıyor

Eski PS2 oyunlarını PS3’te oynayamamak belli bir kullanıcı kesimi için her zaman sorun olmuştur. Sony, PlayStation Store üzerinden sunduğu PS One klasik oyunlarıyla bu konuda bir çözüm sunmaya çalışıyor, aynı şekilde çeşitli PS2 oyunları da dijital ortamdan indirilip oynanabiliyor.

Ancak çıkan son haberler Sony’nin her bir oyunu sunucularına yüklemesi, daha sonra kullanıcıların da bunları satın alıp cihazlarına indirmesi yerine tüm oyun katalogunun yepyeni bir içerik akış servisi doğrultusunda kullanıcılara sunulabileceğini işaret ediyor. Bu haberler, Sony için daha önce dile getirilen bir bulut oyun servisiyle iş ortaklığı kurmakta olduğu söylentileriyle de örtüşüyor.

Söz konusu bulut tabanlı oyun servisleri olduğunda, ortada bu işi yapan fazla oyuncunun olduğunu söyleyemeyiz. Aklımıza sadece OnLive ve son olarak NVIDIA işbirliğiyle adı ön plana çıkan Gaikai geliyor. Doğrusunu söylemek gerekirse, herhangi bir indirme veya kurulum işlemine ihtiyaç bırakmayan, internetten video izlermiş gibi oyun oynamaya olanak sağlayan bulut tabanlı oyun servislerinin bahsini giderek daha fazla duyuyoruz. Bu durum gelecekte bizi neyin beklediğini gösteriyor.

İlgili – Geek

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER