Teknoloji

Sony PRS-700: Sınıfı geçen dijital kitap okuyucu

Teknoblog.com – Sony’nin dijital kitap okuyucusu PRS-700, bu akımın öncüsü Amazon’un Kindle’ını bir çok alanda alt etmişti. Ancak MobileTechReview sitesinin editörlerine göre bu cihaz da mükemmellikten uzak.

İlk olarak iyi taraflarını sayalım. Dokunmatik ekran sayesinde sadece bir parmak (ya da stylus çubuk) yardımıyla sayfa çevirmek, sanal klavye ile notlar almak mümkün. Ekranın tepkileri oldukça iyi ve üstelik lekelenmiyor. PDF ve Word dosyalarını okuyabilen bu cihaz yatay olarak da kullanılabiliyor. Ekranın kenarlarına yerleştirilmiş LED aydınlatmalar sayesinde karanlıkta bile kitap okumak mümkün oluyor.

Şimdi de kötü tarafları… Ekranın kontrastı seleflerininkine erişemiyor. Bluetooth, ya da WiFi gibi bir bağlantı desteği olsa iyi olurdu. Olmadığı için USB disk ya da SD, MS Duo gibi hafıza kartları ile cihaza döküman atabilirsiniz.

Kısacası henüz dünyada mükemmel bir dijital kitap okuyucu yok. Ancak kısa zamanda bu alanda da mükemellik boşluğu doldurulacaktır. MobileTechReview incelemesine (İngilizce) bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER